• Compartir

‘Con amor, Simon’, de Greg Berlanti

Joan Salvany
3 de juliol de 2018

Està bé que donem suport a les pel·lícules sobre la diferència, però tampoc convertir les sortides de l’armari en una festa. Simon, el guió del qual indica que ha de descobrir la seva pròpia homosexualitat, amb tots els mitjans actuals, això sí, internet, etc. però amb una seguretat i eficiència que sembla més un agent de la CIA que un vailet d’institut. No queda clar per què és millor la universitat que l’institut per publicitar el canvi. El demés, l’amic imprescindible que pot arribar a disfressar-se d’ós, les trobades casuals i l’eterna bona amiga hetero que aconsella de tot. Greg Berlanti, que ja va explorar el món gai adult en la seva primera pel·lícula, El Club de los corazones rotos, s’acosta a l’acció amb sensibilitat, però amb un excés de facilitat natural que no és habitual i que els actors porten amb resignació.

Film amb pocs estigmes, explica el gran secret de la seva vida que no s’atreveix a explicar als seus pares. Adaptació de la novel·la de Becky Albertalli, no té taques grolleres, ni paraulotes cada moment, ni escatologia variada, alcohol i drogues les justes, amb una pulcritud a la qual no estem acostumats i per això dubtem del guió. És com si hagués pujat una pantalla més el gènere de ressaca, i li donés una mica de categoria i humanitat. El farcit, el de sempre: trobades en les vestidors, passejos amb l’amiga, festes estudiantils, les aules i el muntatge d’una obra teatral.

Simon Spier és un jove de 16 anys que no s’atreveix a revelar la seva homosexualitat a la família ni als seus amics. Tot canvia quan començar a lligar a través d’internet amb un company de classe, la identitat del qual desconeix, ja que també oculta la seva orientació sexual. Un dia, un dels seus correus electrònics arriba a mans equivocades i les coses es compliquen. El secret de Simon podria fer-se públic en qualsevol moment i la resolució al seu problema resultarà hil·larant i terrorífica. Basada en la novel·la Yo, Simon, homo sapiens, és una comèdia protagonitzada per un adolescent homosexual.

Greg Berlanti (Como la vida misma) dirigeix una història divertida sobre l’emoció de descobrir-se a si mateix i de l’amor cap a una persona anònima a través d’internet. Però Martin, un company de classe, descobreix els seus missatges i començar a fer-li xantatge. Per guardar el secret, Simon haurà d’ajudar-lo a conquistar la guapa Abby. Si s’hi nega, Martin revelarà a tots que Simon és gai i farà pública la identitat de Blue, pseudònim del noi amb el qual lliga electrònicament. El protagonista haurà de mantenir el control per no perdre als seus amics, ser expulsat de l’institut, o renunciar a ser feliç. El repartiment està format pel jove Nick Robinson (Jurassic World), Jennifer Garner (Dallas Buyers Club), Katherine Langford (Por trece razones) o Alexandra Shipp.

  • Compartir