• Compartir

Comença la temporada dels Grans Concerts a L’Atlàntida

6 d'octubre de 2023

Dues obres que es compten entre les més conegudes en la música clàssica, la Simfonia núm. 9 ‘Del Nou Món’, d’Antonin Dvorák, i el Concierto de Aranjuez, de Joaquín Rodrigo, obriran aquest diumenge la temporada de Grans Concerts de L’Atlàntida. La Franz Schubert Orchestra dirigida per Tomàs Grau, amb el guitarrista montenegrí Milos Karadaglic com a solista, actuaran a les 6 de la tarda a la sala Ramon Montanyà, en el primer dels vuit concerts previstos des d’ara fins a final de gener. “Grans Concerts continua essent l’element més representatiu de la internacionalitat de L’Atlàntida”, va dir la regidora de Cultura, Bet Piella, en la presentació.

Els 130 anys del naixement de Frederic Mompou, que s’escau aquest any, seran un dels elements distintius dels Grans Concerts. L’Atlàntida ha col·laborat amb la fundació que manté el llegat del gran compositor català autor de la Música callada. En quatre concerts, a final de gener, es revisarà la integral de l’obra per a piano de Mompou. Quatre dels millors pianistes catalans (Josep M. Colom, Adolf Pla, Alba Ventura i Emili Brugalla) seran els encarregats d’oferir aquests recitals. El pianista vigatà Joan Ribé, professor de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, ha estat el comissari d’aquest projecte, al costat del mateix Adolf Pla. “Potser hauria estat més fàcil contractar un pianista internacional, però aquesta és una aposta valenta i necessària”. Adolf Pla destacava que Mompou té “una dimensió humanística” i és “a la vegada, arrelat i universal”.

El cicle es completa amb dues altres cites. El dia 1 de desembre, el quintet I Pizzicanti, del qual forma part Agnès Mauri a la viola, amb la violinista Amandine Beyer de solista. I el dia 14 del mateix mes, Azahar Ensemble amb l’oboista Alba Carmona, formada a l’EMVic.

  • Compartir