• Compartir

Com protegir la pell del sol a l’estiu?

14 de juny de 2024

Durant l’estiu, els efectes del sol i la calor, juntament amb altres activitats pròpies d’aquesta estació, poden tenir un impacte destacat en la salut i l’aparença de la pell. Tot i això, és possible mantenir-la en bon estat mitjançant una sèrie de cures fàcils d’incorporar a la rutina diària, assegurant així una pell sana i protegida.

L’ús de crema solar és bàsic abans de sortir de casa. No només ajuda a prevenir el càncer de pell, sinó que també combat l’envelliment, les taques, la flacciditat i les arrugues. És bàsic triar un fotoprotector amb un índex de protecció solar (FPS) de 30 o 50, aplicar-ho mitja hora abans de l’exposició al sol i repetir l’aplicació cada 2-3 hores o després de nedar. Aquesta mesura és vàlida tant per a adults com per a menors, i és especialment important en els primers 18 anys de vida, quan es produeix el 80% de l’exposició solar.

Mantenir la pell hidratada és fonamental a l’estiu. Beure suficient aigua, al voltant de 2 litres diaris, és la millor manera de fer-ho. A més, consumir fruites i verdures riques en antioxidants i vitamines, com les fruites d’estiu, els vins freds i els lactis, contribueix significativament a la hidratació.

L’alimentació juga un paper fonamental a la salut de la pell durant l’estiu. Consumir fruites i verdures de temporada riques en vitamines A i C proporciona una protecció addicional.

  • Compartir