• Compartir

Com prendre el sol de manera responsable

21 de juliol de 2023

Compatim diferents consells a tenir en compte amb la finalitat que prendre el sol no sigui perjudicial per a la nostra salut:

Hores d’exposició al sol. No prenguis el sol entre les 12 i les 16 hores, ja que el risc a sofrir cremades o deshidratació és més gran.

No et confiïs els dies que està ennuvolat. La radiació del sol travessa els núvols i pot cremar la pell.
Temps recomanat per a prendre el sol. L’OMS assegura que 20 minuts al dia és suficient per a absorbir uns nivells adequats de vitamina D.

No t’oblidis la crema amb fotoprotector. Es recomana la màxima protecció, factor 50 o 50 plus amb independència del tipus de pell. Cal posar-se’n de forma continuada, més si ens ficarem en l’aigua.

La hidratació és clau. És molt important no deixar de beure aigua o de prendre fruites refrescants per a evitar sofrir una insolació o un cop de calor. És necessari beure almenys 1,5 litres d’aigua al dia.

Hidratació de la pell en arribar a casa. Després d’un dia de platja, de muntanya o de piscina la pell està danyada per l’exposició solar. Per això és important aplicar-se després de la dutxa una crema hidratant que la calmi i la recuperi dels efectes de la sal o el clor.

Ombra. Aprofita’t de l’ombra sempre que sigui possible.
Complements per a protegir-te del sol. Tots serveixen; gorres, viseres, barrets, ulleres de sol i mocadors.

  • Compartir