• Compartir

Com muntar un hort a casa

28 d'abril de 2023

Muntar un hort casolà pot ser una activitat molt gratificant i beneficiosa per a tu i per al medi ambient. No necessites tenir un gran espai o experiència prèvia en jardineria per a començar, però sí que és important que dediquis temps i esforç a planificar i preparar el teu hort per a obtenir els millors resultats. A continuació, et donem alguns consells per a començar a conrear el teu propi hort:

Tria un lloc adequat: Cerca un lloc al jardí que rebi almenys 6 hores de sol directe al dia. Comprova que el lloc té un bon drenatge i que estigui allunyat d’arbres grans que puguin competir per l’aigua i els nutrients del sòl.

Decideix què vols conrear: Pots començar per plantes fàcils de conrear com a tomàquets, enciams o maduixes. Assegura’t de triar plantes que s’adaptin al teu clima i que siguin compatibles entre elles.

Prepara el sòl: La qualitat del sòl és essencial per a l’èxit del teu hort. Assegura’t que la terra estigui solta, sigui rica en nutrients i amb un pH adequat per a les plantes que conrearàs. Pots millorar-la afegint compost, fem o abonament orgànic.

Aconsegueix les eines necessàries: Necessitaràs comprar alguns accessoris bàsics per a conrear, com una pala, un rasclet, una regadora, un parell de guants i una forca. També pots necessitar una mànega o un sistema de reg per a mantenir les teves plantes ben hidratades.

Una vegada tinguis tot preparat, és hora de començar a sembrar les teves plantes. Segueix les instruccions de sembra de cada planta i assegura’t de plantar-les a la profunditat adequada i amb la distància adequada entre elles.

Manteniment:
Mantenir l’hort és una tasca que requereix dedicació. Assegura’t de regar les teves plantes regularment, especialment durant els dies més calorosos. També has d’anar treient les males herbes i revisant les teves plantes regularment per a detectar qualsevol plaga o malaltia i prendre mesures per a controlar-les.

Després d’unes setmanes, començaràs a veure els fruits del teu treball. És aconsellable a més a més, que aprenguis a conservar els teus productes perquè durin més temps.

Amb una mica de planificació, preparació i cura, pots conrear les teves pròpies fruites, verdures i herbes en la comoditat de la teva llar. Gaudeix de l’experiència!

  • Compartir