• Compartir

Com evitar l’acidesa d’estómac

masqmoda.es / AMIC
10 d'agost de 2022

Són moltes les persones que pateixen acidesa estomacal. Es tracta d’una acumulació d’àcid de l’estómac dins de l’esòfag, la qual cosa dona lloc a la irritació. Causa dolor a la zona de la boca de l’estómac i quan s’acompanya de reflux el dolor apareix al pit o a la gola. També pot causar un cert sabor amarg a la boca. Sovint apareix havent dinat una gran quantitat de menjar o en ficar-nos al llit.

Hi ha molts consells i remeis naturals per alleujar aquests símptomes tan molestos que pateixen milers de persones.

En primer lloc, has de saber quins són alguns dels aliments que produeixen l’acidesa d’estómac, encara que no afecten a tothom de la mateixa manera, per intentar evitar-los.

Per això, és aconsellable no prendre begudes alcohòliques, begudes amb cafeïna, begudes carbonatades, xocolata, sucs, fruites àcides, aliments greixosos, picant, tomàquet, menta, ceba crua, all, pebre i vinagre. Fumar i vestir roba estreta que faci pressió sobre l’estómac també ho poden afavorir.

Però no sols la ingesta d’aquests aliments provoca acidesa. Per exemple, si mantenim l’estómac buit durant molt de temps o us salteu l’esmorzar, poden aparèixer aquests símptomes. Les persones embarasses o amb obesitat són més propenses a patir-ho.

Però, com es pot evitar l’acidesa?
-Pren bicarbonat de sodi.
-La camamilla ens ajudarà a millorar la digestió.
-El suc d’àloe vera redueix la inflamació de l’estómac. Cal prendre-ho abans dels menjars.
-Una infusió de canyella alleugereix els símptomes.
-El gingebre és un dels remeis més antics per a aquest problema.
-Plàtan, que actua com un antiàcid natural.
-Xiclet, mastegar-ho fa que disminueixi l’acidesa pel fet que segrega més saliva i actua de protector natural.
-Regalèssia masticable, ajuda gràcies a les seves propietats calmants d’estómac.

Altres mesures que pots tenir en compte són intentar sopar almenys dues o tres hores abans de ficar-se al llit. Fer la digestió abans de fer la migdiada, o descansar en una butaca assegut. Perdre quilos si es té excés de pes. Fer àpats lleugers, amb poc greix, i evitar la roba i els cinturons estrets.

  • Compartir