• Compartir

Com crear un espai zen a la teva llar

9 de febrer de 2024

Viure en un entorn que reflecteixi pau i serenitat és essencial per al nostre benestar emocional i mental. La creació d’un espai zen en la teva llar no sols és una tendència en disseny d’interiors, sinó també una forma efectiva d’establir un refugi tranquil.

Colors que transmeten calma: Si vols construir un espai de pau a la teva llar, opta per una paleta de colors suaus i naturals, com a tons terrosos, verds suaus i blaus serens. Aquests colors evoquen la connexió amb la naturalesa i creen un ambient relaxant.

Mobles minimalistes: Així mateix,tria mobles de línies netes i formes simples. El minimalisme contribueix a la sensació d’ordre i tranquil·litat. Opta per mobles de colors neutres i utilitza només els elements essencials per a evitar la saturació visual.

Elements naturals: Incorpora elements naturals com plantes, pedres i fusta. Les plantes d’interior no sols afegeixen frescor i oxigen, sinó que també simbolitzen la vida i la renovació. Les pedres i la fusta aporten una connexió amb la terra i un toc de calidesa.

Il·luminació suau: Utilitza fonts de llum suau i difusa en lloc de llums brillants i directes. Llums de paper, espelmes i llums LED fluixes contribueixen a crear una atmosfera tranquil·la i acollidora.

Espais buidats: Mantingues els espais buidats i lliures de desordre. El desordre visual pot generar estrès, per la qual cosa és crucial mantenir cada racó organitzat. Utilitza solucions d’emmagatzematge discret per a guardar objectes personals.

Zona de meditació: Dedica un racó de l’espai per a la meditació. Col·loca coixins còmodes o un banc baix per a crear una àrea on puguis asseure’t i meditar. Incorpora elements simbòlics, com una estàtua de Buda, per reforçar la sensació de pau.

Sons tranquils: Introdueix sons suaus i relaxants, com a fonts d’aigua, campanetes de vent o música ambiental. Aquests sons contribueixen a crear una atmosfera tranquil·la i poden ajudar en pràctiques de relaxació.

Aromateràpia: Utilitza aromes suaus i relaxants mitjançant espelmes, encens o difusors d’olis essencials. Aromes com la lavanda, l’eucaliptus o el sàndal poden crear una experiència sensorial que promogui la calma.

  • Compartir