• Compartir

Com combatre l’acné juvenil

23 de febrer de 2024

L’acne juvenil és una afecció de la pell que es caracteritza per la formació de pústules i taques a la pell, principalment al rostre, espatlles i pit. Les glàndules sebàcies produeixen excessivament oli, que barreja amb cèl·lules mortes de la pell i obstrueix els porus, creant un entorn ideal per al creixement bacterià. Això pot conduir a la inflamació i la formació d’acne.

L’aparició de l’acne juvenil pot ser influïda per diversos factors, incloent-hi canvis hormonals, predisposició genètica, estrès, dieta desequilibrada i factors ambientals com la contaminació i l’ús excessiu de cosmètics. Tot i que afecta principalment adolescents, també pot aparèixer a l’edat adulta.

Tot i que no és una afecció greu, pot tenir un impacte negatiu en l’autoestima i el benestar emocional. Per tant, comprendre les causes i adoptar una rutina adequada de cura de la pell, pot ajudar a prevenir i tractar l’acne juvenil de manera efectiva:

Mantenir una rutina de neteja facial regular: Rentar la cara dues vegades al dia amb un netejador suau pot ajudar a eliminar l’excés de greix i les cèl·lules mortes de la pell, reduint la probabilitat d’obstrucció dels porus.

Utilitzar productes específics per a l’acne: Existeixen diversos tractaments tòpics disponibles, com els àcids salicílic i glicòlic, que poden ajudar a desbloquejar els porus i reduir la inflamació. 

Evitar l’ús excessiu de cosmètics: Els cosmètics greixosos o densos poden agreujar l’acne, per tant, és recomanable optar per productes no comedògens i evitar el maquillatge excessiu.

Mantenir una dieta equilibrada: Consumir una dieta rica en fruits, verdures, cereals integrals i greixos saludables pot ajudar a mantenir la pell saludable. Evitar els aliments processats i greixosos pot reduir la producció de greix a les glàndules sebàcies.

Consultar amb un dermatòleg: En casos d’acne severs, persistent o resistents als tractaments tòpics, és recomanable buscar ajuda professional. El dermatòleg pot prescriure medicaments orals o procediments especialitzats com a teràpia làser o microdermabrasió per tractar l’acne amb eficàcia.

  • Compartir