• Compartir

Com combatre el mal alè

12 d'abril de 2024

El mal alè és un problema incòmode que pot afectar la nostra confiança interpersonal i autoestima. Sovint, les persones que el pateixen poden sentir-se avergonyides o insegures. És important entendre les causes d’aquesta condició, així com els passos que es poden prendre per combatre-la i prevenir-la. A més, hi ha diversos remeis casolans que poden ser útils per alleujar el mal alè sense necessitat de recórrer a productes comercials costosos.

El mal alè pot ser causat per diverses raons, incloent-hi:

Higiene Bucodental inadequada: Una higiene oral deficient pot conduir a l’acumulació de bacteris a la boca, els quals poden generar olors desagradables.

Infeccions dentals o de les genives: Les infeccions bacterianes a la boca, com la gingivitis o la càries, poden contribuir al mal alè.

Consum de Certs Aliments: Aliments com l’all, la ceba i les espècies fortes poden causar un alè desagradable.

Tabaquisme: El tabac pot deixar una olor persistent a la boca i contribuir al mal alè crònic.

Problemes de Salut Subjacents: Algunes malalties com la diabetis, problemes gastrointestinals o problemes hepàtics poden causar mal alè.

Símptomes del Mal alè
Els símptomes del mal alè poden variar d’una persona a una altra, però alguns dels indicadors més comuns inclouen:

Una olor desagradable que es manté malgrat mantenir una higiene bucal adequada.
Un gust desagradable a la boca.
Sequedat bucal.
Placa dental o inflamació de les genives.

Com Superar el Mal alè
Per superar el mal alè, és important adoptar hàbits saludables d’higiene oral i identificar i tractar qualsevol estat mèdic subjacent. Algunes estratègies inclouen:

Rentar-se les dents correctament: fer-ho almenys dues vegades al dia amb pasta de dents que contingui fluorur pot ajudar a eliminar les partícules d’aliments i els bacteris que causen olors.

Utilitzar fil dental:  ajuda a eliminar la placa i les partícules d’aliments entre les dents i al llarg de la línia de les genives, reduint així el risc de mal alè.

Utilitzar un rasclador lingual: Rasclar la llengua amb un raspall o un raspador lingual pot ajudar a eliminar els bacteris que poden causar mal alè.

Visitar el dentista regularment: Les visites periòdiques al dentista poden ajudar a detectar i tractar problemes dentals i de les genives abans que es converteixin en una font de mal alè.

Beure Molta Aigua: Mantenir-se hidratat pot ajudar a combatre la sequedat bucal, que pot ser una causa del mal alè.

Remeis Casolans per al Mal alè
A més de seguir una bona rutina d’higiene oral, hi ha alguns remeis casolans que es poden provar per alleujar el mal alè:

Mastegar herbes fresques com la menta, la menta, el julivert o el romaní pot ajudar a refrescar la boca i emmascarar el mal alè.

Bicarbonat de Sodi: Fer gàrgares amb una solució d’aigua i bicarbonat de sodi pot ajudar a neutralitzar les olors i mantenir la boca fresca.

Raspall de Dents de Fusta: Rascar-se la llengua amb un raspall de dents de fusta pot ajudar a eliminar les cèl·lules mortes de la pell i els bacteris que causen mal alè.

Rínxols de Llimona: Mastegar o sucar rínxols de llimona fresca pot ajudar a estimular la producció de saliva i combatre els bacteris a la boca.

Infusions de Plantes: Infusions de plantes com la camamilla, el te verd o la sàlvia poden ajudar a combatre el mal alè gràcies a les seves propietats antibacterianes i antiinflamatòries.

  • Compartir