• Compartir

Còctels amb precisió robòtica

Arnau Jaumira
27 de novembre de 2021

Les proporcions sempre són importants a l’hora de barrejar ingredients. Encara més en el cas dels còctels, en què les quantitats acabaran marcant el gust del producte final. Això sumat a la gran quantitat de receptes diferents fa que una màquina pugui ser molt més fiable que una persona. Això és el que vol demostrar una companyia israeliana que acaba de crear la Cecilia, una cambrera virtual que fa els còctels que li demanen els clients amb la precisió del que és, un robot.

De fet des de l’empresa ja s’afanyen a desmentir-ho. “La gent pensa erròniament que soc un robot però soc més xerraire que la majoria de robots que pots conèixer. Parlo, escolto i soc molt divertida. M’apassiona barrejar begudes, interactuar amb els clients i servir-los una beguda que mai oblidaran”. Aquesta és la carta de presentació d’una cambrera virtual en forma de màquina amb una gran pantalla. La funció principal de Cecilia és preparar còctels. Li pots demanar directament amb la veu o buscar-lo a la pantalla tàctil. D’entre prop de 100 receptes pots escollir la que vulguis i la màquina farà la barreja. Al seu interior pot emmagatzemar fins a 70 litres de diferents licors i begudes. En una hora pot preparar fins a 120 còctels amenitzant l’espera donant conversa als clients i fins i tot explicant acudits.

La intel·ligència artificial arriba també al món dels còctels. Això sí, no és gens barata. La Cecilia es pot llogar per 1.700 euros al mes o comprar per 39.300 euros. Segurament encara continua sent una millor opció tenir una persona de carn i ossos.

  • Compartir