• Compartir

Cobertura 5G a l’Everest

Arnau Jaumira
6 de maig de 2020

Quanta gent ha decidit anar a la muntanya per aïllar-se i tenir la calma necessària? Això, però, va canviant i cada cop és més complicat trobar llocs sense cobertura. China Mobile i Huawei han començat el procés per portar cobertura 5G a l’Everest. La muntanya més alta del món amb 8.848 metres és, alhora, un lloc perillós. El motiu de la seguretat és el que esgrimeixen les dues companyies per haver començat el desplegament.

De moment ja han instal·lat diverses antenes que porten cobertura fins als dos primers camps d’altura, a 5.300 i 5.800 metres d’altura. S’espera que aquest cap de setmana s’instal·li una altra antena repetidora a 6.500 metres. El projecte ha d’acabar portant cobertura fins al cim a través de cinc antenes repetidores. Allà fins ara només es podia trucar a través de telèfons per satèl·lit, que tenen un alt cost tant en l’aparell com en el consum de dades.

D’aquí a no gaire temps hi haurà cobertura 5G a una velocitat d’1 gigabit per segon. El 2008 ja s’havia fet arribar cobertura mòbil al camp base i el 2013, la cobertura ja era 4G.

D’una banda, amb aquesta cobertura es podrà millorar l’assistència en cas d’algun problema, però també permetrà fer emissions en alta qualitat i fins i tot retransmetre en 4K o en vídeos de 360 graus des del cim. La instal·lació l’han fet prop de 150 treballadors fent servir 8 tones de material.

  • Compartir