• Compartir

Centelles ja fa olor de ratafia

9 de juny de 2023

Centelles es tornarà a convertir aquest cap de setmana en capital catalana de la ratafia, de la mà de la 14a edició de la Fira de la Ratafia, que s’ha consolidat com un dels grans aparadors firals del poble.

Un dels grans actius de la fira tornarà a ser el concurs de ratafies, enguany amb un total de 75 fórmules inscrites d’aficionats d’arreu de Catalunya. Joan Mas, membre de l’organització, valorava aquest dimarts durant la presentació que hi ha contribuït “la promoció que s’ha fet des de l’Ajuntament; fins i tot tenim una participant de França”.

Per aquesta edició hi ha algunes novetats com el dinar popular de dissabte, obert a tothom. Just en acabar, es farà una selecció de ratafies fins arribar a tenir les 10 finalistes que es disputaran el premi final. Com sempre, la deliberació tindrà lloc al Passeig, a partir de les 7 de la tarda, i tot seguit es procedirà al lliurament de premis. Com a novetat, com a colofó s’ha convocat un concurs paral·lel de ratafies comercials. Jaume Guinovart, membre de l’organització, també va avançar que es retria un homenatge a Mercè Boix, recentment traspassada, “que participava sempre a tots els concursos”.

Altres propostes destacades són els tallers de ratafia i de remeis casolans. Pel que fa a xerrades, destaquen la de l’herbolari Santi Jàvega, que parlarà de principis actius i maneres de preparar plantes, o la d’Olga Domingo, sobre la figura de les trementinaires i les aplicacions fetes amb pi. Durant tot dissabte hi haurà espai firal al Passeig, que s’allargarà fins diumenge a les 2 del migdia. “Estem molt contents de com ha anat el muntatge i la feina de l’organització”, va voler remarcar l’alcalde, Josep Paré, durant la presentació.

  • Compartir