• Compartir

Centelles acull el 26è Cau de Bruixes

26 de gener de 2024

Qui vulgui veure centenars de bruixes i bruixots –o millor dit, un munt de gent disfressada d’aquesta manera– aquest cap de setmana té una bona oportunitat al 26è Cau de Bruixes de Centelles, una iniciativa que va néixer gairebé de rebot, com a preàmbul del Carnaval, i que s’ha consolidat com la festa més participada del poble.

Tot i que és difícil de quantificar –no hi ha pràcticament actes de pagament– l’alcalde, Josep Paré, xifra el nombre de visitants “entre els 5.000, com a mínim, i els 10.000”, procedents d’arreu de Catalunya. En la presentació, Paré va recordar que “sempre hem tractat el tema de la bruixeria amb sensibilitat i sense demagògies”. I avui, el Cau de Bruixes “és una festa amb molt seguiment i molt consolidada”, va remarcar l’alcalde, tot agraint les diferents complicitats que ho feien possible.

La regidora de Cultura, Anna Chávez, va destacar les novetats. Entre d’altres, “el Pla del Mestre agafa protagonisme amb un espai de food trucks i amb activitats de 2/4 d’11 del matí a 11 de la nit”. Focus especial tornaran a tenir les actuacions de Pierrot Teatre i Gog i Magog, que faran tres sessions de l’espectacle El poder de les herbes, “per esponjar al màxim la gent”. Just al final de la tercera sessió es proclamarà la Bruixa de l’Any, a la plaça Major. Joan Pagés, de Pierrot Teatre, va detallar que el passant sortirà del Casal Francesc Macià i avançarà fins a la plaça Major, on hi ha les actuacions, amb més de 60 actors i actrius. Una altra novetat és que hi ha activitats amb llengua de signes catalana i propostes accessibles per a infants amb diversitat funcional.

Imma Puigdomènech, Bruixa de l’Any en curs, va manifestar que estava molt satisfeta d’haver exercit com a tal. “Són dies per passar-ho bé”, assegurava, tot recordant que “treballem des de fa temps per fer activitats diverses, ja sigui per a nens o altres col·lectius”. La seva presència s’allargarà des de mig matí fins al vespre. “No pararem fins a la proclamació de la nova bruixa, que sempre és un secret molt ben guardat”, deia. Per Maria Puigbó, bruixa de fa dos anys, “esperem amb il·lusió la nova bruixa, de ben segur que s’ho passarà tan bé com nosaltres”.

El Cau reuneix moltes activitats paral·leles que ja van començar dilluns, amb xerrades, exposicions o música. Enguany es pren com a fil conductor el tema de les plantes remeieres, amb exposicions i xerrades. No hi faltaran clàssics com el Mercat Màgic, amb un centenar de parades; els carrers temàtics, el ritual del romaní, el Joc del Llop o el Sopar Embruixat de divendres. L’àrea d’autocaravanes en preveu acollir més de 200.

  • Compartir