• Compartir

Casa prefabricada: tecnologia i futurisme

Arnau Jaumira
29 d'octubre de 2021

Les cases del futur cada cop són més a prop. L’augment del preu de les cases construïdes amb totxana, les alternatives van emergint i les prefabricades són cada cop més habituals. De fet ja hi ha unes quantes empreses a Catalunya que treballen amb cases modulars. Més lluny, a Singapur, la companyia Nestron acaba de treure al mercat la Cube Two X, un model futurista però que també aposta per la tecnologia. La casa té 35 metres quadrats (10 metres de llargada i 3,5 metres d’ample a més de 3 metres d’altura). En aquest espai, la Cube Two X promet encabir-hi una habitació, una sala d’estar, una cuina, lavabo i menjador. De fet, amb les noves tecnologies han pogut ampliar l’espai fins a un 30% més que el model anterior.

La llum natural és molt present en aquesta casa amb una gran finestra horitzontal allargada i una finestra francesa, és a dir, de dalt a baix de la casa. Les plaques solars també hi tenen presència per alimentar la casa i la majoria de llums estan preparats per funcionar amb sensors de moviment per ser una casa que funcioni sense mans. A la cuina, tot i l’espai reduït, també hi ha una nevera amb doble porta i un rentaplats de mida estàndard.
La resistència en una casa modular també és un tema interessant. Des de Nestron asseguren que la Cube Two X és resistent a terratrèmols, huracans i tifons i que l’estructura de la casa està feta amb acer galvanitzat. Tot amb una garantia del fabricant de fins a 50 anys.

La casa es pot demanar per internet, s’envia totalment muntada a qualsevol lloc a partir de 98.000 dòlars (uns 85.000 euros).

  • Compartir