• Compartir

Carregar el mòbil en vint minuts

Arnau Jaumira
7 d'agost de 2020

Els mòbils fa anys que incrementen prestacions assemblant-se cada cop més a ordinadors portàtils i ajuntant en un sol dispositiu diversos aparells. El gran problema, però, és el consum de la bateria que això provoca i la gran dependència d’un endoll o d’una bateria externa per acabar de passar el dia –que s’agreuja amb el pas dels anys i el deteriorament de la bateria–. Cada cop els carregadors són més ràpids, però ara és quan realment comencen a sortir opcions molt competitives amb estàndards que els fabricants hauran d’anar adoptant en els propers anys.

Un dels que hi està dedicant molts esforços és el fabricant xinès OPPO, que acaba de llançar al mercat un carregador amb 125W de potència amb una càrrega que han anomenat SuperVOOC.
Segons les dades del nou carregador, es podria carregar una bateria de 4.000 mAh fins al 41% de la seva capacitat en només cinc minuts i es podria arribar al 100% en vint minuts. Altres fabricants com IQOO i Xiaomi ja han explicat que estan a punt de treure al mercat carregadors capaços de carregar la bateria en 15 i 17 minuts, respectivament. OPPO es defensa dient que no carreguen més ràpid perquè prioritzen que la temperatura del dispositiu es mantingui per sota dels 40 graus, si no podrien carregar el mòbil sencer en 13 minuts.

Finalment sembla que les empreses podrien prioritzar ara un millor ús del mòbil que no pas els fabricants de bateries, que fins ara eren els primers a oposar-s’hi.

  • Compartir