• Compartir

Cardoterror arriba a la majoria d’edat amb un cartell més ampli

27 d'octubre de 2023

Cardoterror, el Festival de Cinema de Terror de Cardedeu, arriba aquest any a la majoria d’edat amb una programació especial i més àmplia que s’allargarà fins al dimecres 1 de novembre. Seran set dies de cinema i activitats organitzades per l’associació cultural El Cardot, que van començar fa 18 anys a fer un cicle de pel·lícules de terror per rememorar les maratons que durant els anys 90 es feien al cinema de Cardedeu. “La intenció era fer divulgació d’un gènere sovint menyspreat i fer-ho des d’un punt de vista cultural”, recorden.

Ara, el Cardoterror s’ha anat fent gran, i enguany han volgut ampliar les activitats per fer un festival per a tothom, per a tota la família, en què cadascú pugui trobar el seu acte o la seva pel·lícula. La temàtica d’aquesta edició és la majoria d’edat. “El que he fet és agafar una pel·lícula de cada temàtica d’aquests 18 anys, que no s’havia projectat abans”, ha explicat David Jordan, membre de l’organització.

Entre aquestes pel·lícules hi ha la japonesa ‘Tetsuo, el hombre de hierro’, que es projectarà aquest divendres a les 10 del vespre al Cinema Esbarjo amb banda sonora en directe. Els músics són col·laboradors del festival Cryptshow de Badalona. El mateix divendres, però a 2/4 de 7 del vespre, es farà una classe magistral amb Àngel Sala i Jordi Sánchez-Navarro, amb la col·laboració d’Alejandro G. Calvo.

Com en les darreres edicions, es projectaran dues pel·lícules que només s’han passat al Festival de Sitges. La primera sessió especial serà dissabte a les 10 del vespre amb ‘Blood’ (EUA, 2022), i la segona, diumenge al vespre, amb ‘Sleep’ (Corea del Sud, 2023).

Altres pel·lícules que es projectaran a partir de dissabte són ‘Pacto de sangre’, ‘Drácula’, ‘Shin Godzilla’, ‘Phantasma’, ‘Las garras de Lorelei’, ‘El homble Lobo’ o ‘The void’. A més, el director Sebastià d’Arbó presentarà el film ‘Más allá de la muerte’, diumenge a les 3 de la tarda, mentre que Brian Yunza, premiat amb el trofeu Audrey, farà la presentació virtual de ‘Re-sonator’ dilluns a les 8 del vespre. Aquest any, el trofeu Audrey es concedirà a Sílvia Tortosa, en un acte que es farà diumenge a les 5 de la tarda.

‘Dràcula’ (Regne Unit, 1958)

Jordan també ha destacat les projeccions de curts tant per a adults com per a infants. “Hem volgut que el festival arribi a tots els públics, incloent-hi el familiar”. Dissabte a les 6 de la tarda es projectaran els cinc curts finalistes que opten als Premis TAC 20023, i tot seguit s’entregaran els guardons als millors curts de producció catalana. Uns altres premis que es donaran, dimarts a les 6 de la tarda, són els Finestres, amb la projecció de booktrailers i l’entrega de premis als guanyadors.

D’altra banda, diumenge a les 12 del migdia hi haurà una sessió infantil curtmetratges, per a infants de més de quatre anys, en col·laboració amb El nostre primer festival. Dimarts a la tarda es farà una sessió familiar d’animació amb ‘El alucinante mundo de Norman’, i dimecres a la tarda, una sessió familar amb la projecció d’’E.T. El extraterrestre’.

Entre els actes paral·lels, destaca la presentació del llibre ‘Más allá de la muerte’, ‘El final de la trilogía parapsicológica’, amb Sebastià d’Arbó Peñalver i Jordi Mas, o la sessió de contes de terror per a adults, ‘Històries per no dormir’, amb Alícia Molina a la capella Sant Corneli.

Al llarg de dissabte i diumenge, des de les 10 del matí fins a les 10 del vespre, també hi haurà el Cardoterror Market, on es podran trobar tota mena d’objectes relacionats amb el cinema de terror.

  • Compartir