• Compartir

Cardedeu dedica una setmana a la novel·la negra, amb Temps Mort

17 de març de 2023

La gran rebuda que va tenir l’any passat la primera edició de Temps Mort, una setmana dedicada a la novel·la negra a Cardedeu, no va fer dubtar ni un moment als seus organitzadors a repetir l’esdeveniment. La nova cita per a tots els amants del ‘true crime’ és del 20 al 26 de març, amb un programa plagat d’històries de fugues, casos d’assassinats, pel·lícules clàssiques, enigmes per resoldre o trobades nocturnes en diferents espais del municipi. “Hem mantingut el que va funcionar millor de l’any passat i hem afegit noves activitats que, de fet, ja ens havien quedat al calaix en la primera edició”, explica Anna Fernàndez, una de les impulsores se la setmana i component del club de lectura que funciona al Tarambana i d’on va sorgir la idea de Temps Mort.

Entre les novetats hi ha un especial Stephen King que es farà el dissabte 24 de març, i que començarà amb la tertúlia ‘Carrie, el debut d’un mestre’, a l’Espai 31. Encarna Garcia, una veïna de Cardedeu, fanàtica de King, conduirà la tertúlia. “Hem apostat per ‘Carrie’ perquè va ser la seva primera obra publicada i la primera adaptada al cinema”, comenta Fernàndez. Després de la trobada començarà una ruta de pintxos pel Pla de la Calma, el Boca Boca i Euskat. Aquest últim es troba al costat del cinema Esbarjo, on a les 10 del vespre començarà la projecció de ‘Carrie’, de Brian de Palma.

L’endemà diumenge, el 25 de març a la tarda, tindrà lloc una nova proposta, que implicarà la participació dels assistents com a jurat popular en el judici d’un cas real. “Recrearem un judici real però adaptat per conservar la informació confidencial”, explica Fernàndez, que ha ideat l’activitat, en la qual col·labora Cardedeu Legal Advocats, i que es farà a la Sala de les Columnes de l’ajuntament. “Els assistents tindran tota la informació del judici, i estaran tancats fins que emetin un veredicte unànime, amb quatre opcions de resolució.”

Aniol Florensa

La setmana negra no deixa de banda els més petits, que, com l’any passat, tindran el seu espai. Aquest dilluns es faran diversos jocs de taula d’investigació per resoldre crims i misteris, a la Biblioteca. El mateix dilluns, i en aquest espai, trobaran un cadàver, i tindran tota la setmana per resoldre el cas.

El programa també inclou el Club de Lectura, amb Aniol Florensa, autor de ‘Lladrucs a les estrelles’. “Hem triat aquest perquè és d’una editorial amb la qual tenim molta afinitat, Libres del Delicte, i perquè l’autor incorpora el tema de l’humor negre”. També repeteixen l’Estudi de Cas, enguany amb Yago García, periodista i autor del llibre ‘Qui va matar l’Helena Jubany?’, i el Vermut de Diumenge. En aquest cas, David Cabrera parlarà sobre el seu llibre ‘La sombra’.

  • Compartir