• Compartir

Cardedeu dedica la Fira de Sant Isidre a reflexionar sobre l’aigua

12 de maig de 2023

La Fira de Sant Isidre de Cardedeu celebrarà aquest cap de setmana la seva 38a edició, i ho farà amb l’aigua com a gran protagonista. L’escassetat d’aquest element a causa de la sequera, però també la seva importància en l’àmbit agrícola i ramader, centraran enguany el programa de l’Espai Agroecològic, un dels quatre entorns que formaran el recinte firal, que s’instal·larà de divendres a dilluns als parcs dels Pinetons i Pompeu Fabra.


“A partir d’aquesta edició, l’Espai Agroecològic dedicarà tot el seu programa a una temàtica concreta, en aquest cas l’aigua. Un bé comú que ara mateix escasseja”, explica el president de la comissió que organitza la mostra, Josep Maria Vilà. “La Fira de Sant Isidre vol ser un aparador del sector primari de Cardedeu, i alhora alinear-se amb els objectius de desenvolupament sostenible. L’aigua va molt lligada tant a l’agricultura com a la ramaderia”, afegeix el regidor de Desenvolupament Local i Activitats, Ramon Arribas.


L’Espai Agroecològic estarà situat a l’esplanada central del parc Pompeu Fabra. Divendres a les 12 del migdia s’hi gravarà una edició especial del programa Les dones i els dies de Catalunya Ràdio, que s’emetrà dissabte a la nit. I a 1/4 de 8 del vespre l’artista Pep Bou hi farà un espectacle de sabó. Dissabte a les 11 tindrà lloc un taller sobre plantes aromàtiques, i en paral·lel es farà la xerrada-demostració “Els saurins: buscadors d’aigua”. A les 12 del migdia es farà el taller infantil “Quin peix és?”, i a les 5 de la tarda es repetirà la xerrada-demostració sobre els saurins.


Diumenge a 2/4 d’11 es farà una ruta etnobotànica d’espècies silvestres comestibles, seguida d’un taller de cuina amb aquestes mateixes espècies. A les 5 de la tarda es farà la xerrada “Aigües ancestrals: mites i llegendes” i es presentarà el llibre Mitologia dels Països Catalans. I a les 7 de la tarda es representarà l’espectacle de circ Els exploradors de l’aigua. Dilluns a les 10 es farà la xerrada ‘“L’aigua com a bé comú: experiències de municipalització de l’aigua al Vallès”, i a les 12 del migdia es farà una altra xerrada, “L’aigua: un recurs en emergència. Sequera, clima i escenaris de futur”.


Més de 200 expositors


A banda de l’Espai Agroecològic, la Fira de Sant Isidre tindrà com a eixos centrals la Mostra de Bestiar –que s’instal·larà com és habitual al passeig Mestre Alexandri amb exemplars equins, bovins, porcins i ovins–, la Mostra Gastronòmica i la Fira d’Artesans, que aplegarà més de 200 expositors dedicats a la venda de productes d’alimentació i artesania en diversos punts del recinte firal. “És una xifra molt més elevada que en edicions anteriors. Aquest any hi haurà més expositors que mai”, destaca Vilà.

La Mostra Gastronòmica es farà cada dia a partir de 2/4 de 8 del vespre al parc dels Pinetons. Hi participaran restaurants, productors i botigues d’alimentació tant de Cardedeu com d’altres poblacions de l’entorn, com ara Can Garriga, L’Antic Casino, Tarannà, Can Llibre, Formatgeria Mogent, Can Bordoi, Fleca Puig, Maurici Cot, la pastisseria Sant Llehí o l’obrador social Hi Som, entre d’altres. D’altra banda, la pista coberta del Parc Pompeu Fabra acollirà cada dia un espai de joc infantil.

  • Compartir