• Compartir

Cardant Cultura convoca nou residències artístiques dins els espais de Can Grau

6 d'octubre de 2023

Cardant Cultura ha obert la primera convocatòria de residències artístiques a Can Grau, l’antiga filatura de les Masies de Roda reconvertida en l’epicentre de les activitats culturals d’aquesta cooperativa. En concret, s’ofereixen tres residències d’investigació i creació i sis residències tècniques per a creacions d’arts escèniques.

La convocatòria va dirigida a artistes, col·lectius o companyies del territori vinculats a les arts en viu. En el cas de les residència d’investigació i creació, s’ofereix una estada d’un màxim de dos mesos i una aportació econòmica de 500 euros per cobrir les despeses de l’estada. En la modalitat de residències tècniques, la beca és de 700 euros i l’estada va dels 5 al 15 dies. En tots dos casos, a banda de la cessió dels diferents espais també s’ofereix la possibilitat d’un acompanyament artístic professional i l’allotjament a la mateixa casa de Can Grau, per a un màxim de 10 persones. El termini de presentació de sol·licituds s’acaba el proper 15 d’octubre.

Cardant Cultura és una cooperativa que dona suport a la creació cultural en un sentit ampli i a partir de diferents vessants: facilitant el disseny i la realització d’activitats, l’assessorament i la formació, el suport logístic i facilitació d’espais de creació. Des que va posar el tret de sortida, Can Grau ja ha estat l’espai de residència de diverses propostes culturals que han utilitzat les instal·lacions per poder-hi assajar espectacles, com a plató, com a taller o magatzem. Amb l’objectiu de seguir impulsant la creació artística i que Can Grau es consolidi com l’espai de creació artística de referència a Osona i a la Catalunya Central, s’ha impulsat ara la primera convocatòria de residències.

Segona mostra d’arts aèries, aquest dissabte

El maig de 2022 Cardant Cultura es va donar a conèixer amb la presentació de la primera Mostra d’Arts Aèries a dos metres sobre terra, a Can Grau mateix, juntament amb Anigami Aventures. Per aquest dissabte s’ha convocat una segona edició, que arrencarà a les 6 de la tarda i s’allargarà fins a les 10 del vespre, amb la participació de les companyies Voilà i Sacude; la pallassa Montse Galobardes, amb el nou Filomena a tota vela!, o el cantautor Ferran Orriols.

  • Compartir