• Compartir

Campdevànol exposa 160 pessebres de tot Catalunya

2 de desembre de 2022

Campdevànol s’ha guanyat el dret d’autoproclamar-se com a capital de Catalunya del pessebre durant totes les festes de Nadal i els seus prolegòmens. El motiu és que la població inaugurarà aquest dissabte la segona mostra de pessebres de la vila a càrrec de l’Associació Campdevànol Cultura i Compromís, on s’exposaran un total de 160 pessebres vinguts d’arreu del territori català.

La majoria dels pessebres i diorames s’exposaran a la torre de Mossèn Tor, però també n’hi haurà en tres locals del mig del poble a la plaça de la Mainada, al carrer Girona i al carrer Damià de la Farga. Enguany, el Grup Excursionista de Campdevànol (GEC) celebrarà la 60a edició de la pujada del pessebre al cim de Costa Pubilla, que es va fer per primera vegada l’any 1963. Al pis superior de la torre de Mossèn Tor hi ha exposats de forma permanent els 59 pessebres que s’han pujat fins ara, i quan es baixi per la Candelera s’hi unirà el d’enguany. En aquesta mostra també hi haurà un diorama de benvinguda del campdevanolenc Eliseu Soler i un altre fet per Pere Batlle, veí de Porqueres i un dels mestres pessebristes més reconeguts del país, que serà giratori. “És el número u d’Espanya i ens n’ha deixat una desena”, deia el president de l’Associació Campdevànol Cultura i Compromís, Evelí Adam. El ripollès Andrés Matilla també muntarà un pessebre de cinc metres de llargada al local de la plaça de la Mainada.

Figuretes de pessebre

A banda d’això, enguany se celebra el 25è aniversari de la representació de l’obra de teatre Figuretes de pessebre, a càrrec de la companyia de teatre Sol Solet, ja que els darrers anys no s’ha pogut fer per culpa de la pandèmia. L’obra, que es representarà el 17 de desembre, a les 7 de la tarda, comptarà amb actors que han format part del repertori tots aquests anys. Finalment, també se celebrarà el 25è aniversari del pessebre vivent de Campdevànol, organitzat per la parròquia del municipi, el qual es podrà veure a l’hort de la rectoria el 24 de desembre després de la missa del Gall i el dia de Nadal a les 7 de la tarda.

  • Compartir