• Compartir

Calendari del jardí a l’octubre

27 d'octubre de 2023

El mes d’octubre es presenta com un gran mes per al jardí. Ja entrats a la tardor, és un mes ideal per a fer treballs d’abonats, podes, sembres… A continuació, compartim algunes recomanacions per a cuidar el jardí a l’octubre.

És un bon mes, abans de l’hivern, per a realitzar les últimes podes com a retoc de formació i neteja en arbustos i tanques.

Podarem tots aquells arbustos que floreixen abans de la seva brotada, com per exemple la Forsythia intermèdia o les hortènsies. Si ho fem a la primavera, eliminarem tota la seva floració, ja que els botons florals es formen durant el repòs hivernal.

Plantarem les plantes de temporada de tardor i hivern com a pensaments, calèndules, prímula… i, com sempre, aconsellem crear taques de color amb una sola varietat per a augmentar el seu impacte visual.
Si es desitja, també és el moment de dur a terme la sembra d’aquestes plantes de temporada per a repicar-les durant el mes de novembre.

També és el moment ideal per a les plantacions d’arbustos com el llorer, grèvol, cotoneàster, piracants, etc., o trasplantar aquelles plantes que requereixin una jardinera major.

Si el mes es presenta humit, disminuirem la freqüència de regs i evitarem en el que puguem que les plantes arribin a la nit mullades.

Abonarem amb dosi una mica més alta i amb abonaments rics en potassi, que enforteixin a les plantes de cara a la tardor i hivern i ajudin a suportar millor les baixes temperatures.

Un bon abonat orgànic mai va malament, sinó tot el contrari. I si podem incorporar-ho al sòl, removent la terra, molt millor.

Triarem els bulbs que plantarem aquesta tardor perquè floreixin durant l’hivern i principi de primavera. També prepararem el terreny on els situarem enriquint-los amb un abonat de fons.

Tindrem especial compte amb malalties com la Botridis, la Rosegui o el Míldiu, ja que l’excés d’humitat ambiental els afavoreix.

  • Compartir