Caldes viu la Via del Pintxo amb 13 establiments fins el 3 de juny
  • Compartir

Caldes viu la Via del Pintxo amb 13 establiments fins el 3 de juny

26 de maig de 2023

Fins el 3 de juny, Caldes viu la sisena edició de la Via del Pintxo, una mostra gastronòmica en petit format dels bars i restaurants del municipi.

La Via del Pintxo, que organitza l’Ajuntament a través de l’Associació Projecte Mexcla’t, compta amb la participació de 13 establiments, la mateixa xifra que l’edició anterior.

Els participants competeixen amb les seves creacions buscant el millor pintxo tant en sabor com en presentació i originalitat.

El producte

Els organitzadors apunten que s’entén com pintxo el producte d’elaboració culinària en petit format, de fàcil degustació, destinat a menjar-se directament amb les mans i que permet, en ocasions, la utilització d’algun petit estri, com un escuradents o una cullereta.

Un dels pintxos de l’edició del 2019/Toni Torrillas

Els pintxos s’elaboren a partir de criteris alimentaris que promoguin una alimentació saludable i equilibrada entre la població i s’ha dissenyat un recorregut pels bars i restaurants en què cada establliment proposa un pintxo per tastar.

A més, els clients poden participar en un concurs per valorar el millor pintxo.

Els establiments participants, que cobren 3 euros per un pintxo i una beguda, són Alabama, Apindep, Broquetas, Cafeteria Alis, Camping Pasqualet, Can J, El Frankfurt, Fusió, La Canya de Caldes, Los Maños de Robert, Olimpo, Pelleria i Winner.

El concurs

El concurs té dues fases. La primera a partir de la valoració d’un jurat professional format per cinc persones que valora i puntua tots els pintxos.

La segona, durant tots els dies, inclou la participació de la clientela que emet la seva valoració en una butlleta que diposita en una urna a cada establiment.

Participants en una de les edicions anteriors de la Via del Pintxo/Toni Torrillas

En aquest darrer cas, els pintxos entraran en procés de valoració a partir dels 50 vots.

Els consumidors poden votar el pintxo de 0 a 10 punts a cada establiment i rebran una targeta amb sis caselles per anar segellant a cada restaurant o bar.

Un cop plena la targeta, es podrà dipositar en una altra urna per entrar en un sorteig per atorgar diferents premis.

Cada persona només podrà una vegada per cada establiment i per tal que la butlleta sigui vàlida, caldrà fer constar el DNI de la persona que vota.

S’atorgaran tres premis: El Premi Via del Pintxo que es decidirà a partir de la mitjana obtinguda entre les cinc notes emeses pel jurat professional més la mitjana entre totes les butlletes de votació durant els dies que dura la ruta.

El Premi Popular el guanyarà l’el·laboració que obtingui millor mitjana entre les butlletes emeses per tot el públic.

El Premi Pintxo de Caldes el decideix l’àrea de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Caldes a partir de la valoració del pintxo que més simbolitzi el municipi, fent servir productes de proximitat i que pugui ser millor relacionat a nivell turístic amb la vila.

  • Compartir