Caldes torna a fer bullir l'olla més gran de Catalunya
  • Compartir

Caldes torna a fer bullir l’olla més gran de Catalunya

17 de març de 2023

L’olla més grossa de Catalunya, amb capacitat per a 1.600 litres de brou és a punt de tornar a bullir a la plaça de la Font del Lleó de Caldes, que durant tot aquest cap de setmana serà l’epicentre del Mercat de l’Olla.

El mercat celebrarà la seva 11a edició amb un centenar de parades repartides pel centre històric de la població i un programa d’activitats d’allò més atapeït on destaquen els tastos de llegums cuits amb aigua termal de la mateixa Font del Lleó. Enguany, l’organització preveu servir-ne més de 6.000 racions entre dissabte i diumenge.

Els tastos de llegums es faran dissabte a les 10 del matí i a 2/4 de 6 de la tarda, i diumenge a les 12 del migdia i a 2/4 de 6 de la tarda. El primer tast serà de llenties pardines i inclourà una demostració de cocció amb aigua termal.

265 quilos de llegums

La resta seran de cigrons, que enguany se serviran acompanyats amb botifarra del perol i llardons –tampoc hi faltarà un bon raig d’oli d’oliva–. En total, es preveu cuinar 265 quilos de llegums, 100 de llenties i 165 de cigrons.

Una imatge del Mercat de l’any 2017/Julia Riu

El centenar de parades del mercat vendran productes artesanals i d’alimentació, i estaran instal·lades a les places de l’Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pels carrers del Forn, Samsó i del Pont. També hi haurà food trucks.

L’olla més gran de Catalunya en l’edició de l’any passat/Julián Vázquez

A tot plegat cal sumar-hi un ampli ventall d’activitats per a tota la família, que inclouran tallers sobre diverses temàtiques, com ara la confecció de barrets de cuiner, d’elaboració d’olles de fang, de preparació de bosses d’herbes aromàtiques, o un joc de llegums.

Espai Relaxa l’Olla

A més, el mercat incorpora enguany el nou espai Relaxa l’Olla, un entorn on es faran activitats diverses amb la participació dels alumnes del Cicle Formatiu de Benestar i Termalisme de l’institut Manolo Hugué.

S’hi han preparat cinc activitats diferents per fomentar el termalisme de forma lúdica. Entre tots els assistents se sortejaran diversos productes i paquets de turisme termal. D’altra banda, els restaurants locals serviran durant tot el cap de setmana plats cuits amb aigua termal.

Els organitzadors del mercat esperen rebre milers de visitants en les dues jornades. No hi ha un recompte de les persones que hi van anar l’any passat, però fonts municipals parlaven d’unes 10.000.

  • Compartir