Caldes encén l'olla més gran de Catalunya per fer 30.000 racions de brou termal
  • Compartir

Caldes encén l’olla més gran de Catalunya per fer 30.000 racions de brou termal

7 de desembre de 2023

L’encesa de l’olla més gran de Catalunya, amb 1.600 litres de capacitat, ha donat el tret de sortida, aquesta setmana, del 37è Mercat de Nadal de Caldes a la plaça de la Font del Lleó.

L’acte el va apadrinar l’escriptora Regina Rodríguez, autora de Les calces al sol, qui juntament amb la regidora de turisme, Carme Germà, i l’alcalde, Isidre Pineda, va encendre el foc on es cuinaran prop de 10.000 litres de brou termal, i hi va abocar aigua de la Font del Lleó.

El cuiner Jordi Bufí va explicar que per fer el brou caldrà un equip de 10 persones, i que el foc de l’olla ja no s’apagarà fins que no s’hagi acabat el mercat, diumenge.

El Mercat de Nadal de Caldes  repartirà un total de 30.000 racions de brou termal, 2.000 de llenties i 4.000 de carn d’olla.

Durant cinc dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·len a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn, ofereixen articles nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats.

Redistribució de les parades

Una de les novetats d’aquesta edició del mercat és la redistribució d’una part de les parades. Les que estaven situades al carrer del Pont s’instal·len a la plaça de l’Onze de Setembre.

El mercat es completa amb un ampli ventall d’activitats nadalenques, propostes termals i activitats familiars durant tots els dies.

Per elaborar el caldo termal es fan servir 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carbasses, 80 quilos de pastanagues, 37 de patates, 100 cols, 160 quilos de llenties pardines, 200 quilos de cigrons, 180 quilos de falda de vedella, 50 quilos de costella de vedella, 120 quilos de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, dues caixes d’ossos de pernil, cent quilos de papades de porc, 100 quilos de caretes de porc i 160 peus de porc.

Entre les activitats complementàries del mercat hi ha, aquest divendres, el Taller Floc de Neu, amb Anna Ribot, l’espectacle Caga tió, caga cançons, amb Fefe i Companyia, la ballada de sardanes de Nadal amb la Jovenívola de Sabadell; l’espectacle Aisha, la lectora de cartes reials, amb Laberta Dlepobler i el Taller Corona per a la porta, també amb Anna Ribot.

Dissabte es farà el taller de fanalet durant, amb Anna Ribot, l’espectacle Camí de Nadal, amb la Bleda; La biblioteca del rei cantaire, amb En Clau de Clown i el taller girador del tió, amb Anna Ribot.

I diumenge, Anna Ribot torna amb el taller Targeta pop-up i també hi haurà un taller de manualitats nadalenques, el Fer cagar el tió, amb l’Esplai Grifoll; l’espectacle Repica i roda el Nadal, amb En Clau de Clown i un taller de joc de taula, de nou amb Anna Ribot.

  • Compartir