Caldes celebra l'Escaldàrium, la gran festa del foc i de l'aigua
  • Compartir

Caldes celebra l’Escaldàrium, la gran festa del foc i de l’aigua

7 de juliol de 2023

Caldes de Montbui s’omplirà de foc, aigua i música aquest cap de setmana amb la celebració de l’Escaldàrium, que tindrà lloc dissabte a la nit.

Aquesta festa ja consolidada s’ha convertit en tot un reclam al Vallès Oriental i més enllà, i és per això que des de l’organització esperen enguany rebre un elevat nombre de visitants, fins i tot superar els 5.000 d’anteriors edicions, ja que apunten que després de la pandèmia han notat un creixent interès per aquest esdeveniment únic al país.

De cara a aquesta 29a edició, l’organització, formada per més d’un centenar de membres, ha presentat un seguit de novetats en diversos àmbits, principalment enfocats a reforçar la seguretat i també a fer una festa més inclusiva.

Segons explica la sotsdirectora de l’Escaldàrium, Gemma Badia, en matèria de seguretat han incorporat un nou backstage per als artistes, més reforçat, ja que fins ara es feia només amb tanques que, amb la crescuda de l’afluència eren del tot insuficients a l’hora de dividir els espais.

En la mateixa línia s’ha creat també un passadís de seguretat que travessa la plaça perquè els cossos de seguretat i els sanitaris puguin actuar amb agilitat en cas de ser necessari.

L’aigua també és protagonista de la festa/Quim Dasquens

En matèria d’accessibilitat, també s’han pres algunes mesures per fer la festa més inclusiva, com ara instal·lar una pantalla al parc de Can Rius, perquè les persones que tinguin problemes amb la pirotècnia o no vulguin ser entre la multitud puguin també gaudir de la festa.

També es disposarà d’un intèrpret que en tot moment narrarà en llengua de signes els textos que s’interpretin a l’escenari. Com ja és habitual, s’ha adaptat també el balcó de l’ajuntament perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin ser a la plaça durant la festa.

Pel que fa a les activitats complementàries al mateix Escaldàrium, tant aquest divendres a la tarda com dissabte durant tot el matí s’ha organitzat una campanya de donació de sang situada a Les Cases dels Mestres.

Aquest divendres a 2/4 d’11 del vespre també tindrà lloc la representació del Judici, un acte teatral que representa els judicis a dones acusades de bruixeria que van tenir lloc a Caldes al segle XVI.

La representació del judici de l’edició de l’any passat/Quim Dasquens

Per a aquest acte, el músic calderí Ramón Solé ha composat una nova banda sonora, que pretén il·lustrar les escenes amb diferents ritmes i, a més, incorporar una cançó amb lletra, titulada Som, que té com a objectiu empoderar les dones que han de ser jutjades.

En l’apartat musical també hi destaca l’actuació entre d’altres del productor Lo Puto Cat, que presentarà al públic el seu nou tema “El Putu Escaldàrium”, una versió d’un tema original de Solé.

Ja dissabte a les 12 del migdia, a la plaça de Can Rius s’hi farà l’Escumarium, una festa de l’escuma que enguany, igual que l’Escaldàrium, utilitzarà aigua termal refredada.

A les 6 de la tarda a la plaça de l’Església es farà l’acte “La cultura amb l’Escaldàrium”, que reunirà diverses entitats calderines com els geganters, els bastoners o els castellers.

  • Compartir