• Compartir

Cai Godayol estrena primer disc com a pianista i cantautor

15 de novembre de 2024

Fa exactament dos anys, a l’espectacle El so de l’oceà, estrenat a L’Atlàntida, Cai Godayol (Vic, 2002) havia demostrat sobradament el seu talent com a pianista i en la improvisació, combinant-ho amb l’actuació teatral. I mentrestant, combinant-ho amb els estudis al Conservatori del Liceu, escrivia cançons. “Quan en tenia quatre o cinc, em va semblar que valia la pena tenir-les ben gravades, sense cap altra pretensió.” Però quan va entrar a l’estudi Fontderola de Jordi Casadesús, el projecte es va fer gran. Era l’agost de l’any passat, i de la col·laboració en van sortir mitja dotzena de temes més fins a configurar un disc. Havia nascut Reflex, el treball de debut de Cai Godayol com a cantautor, que es presenta diumenge a les 7 del vespre en un concert a la Jazz Cava. “Allà és com a casa, és un lloc on he crescut”, explica.

Cai Godayol se sent absolutament còmode davant del teclat d’un piano, com s’havia vist a El so de l’oceà. Ara ha fet un altre pas, que sol ser el més difícil: “Trobar la meva veu i defensar-la”. En 11 temes per a piano i veu, en català i en anglès. Temes dels quals n’ha donat a conèixer dos fins ara (L’oreneta, amb un vídeo d’Octavio Ponce, i Sunflower Girl) en què s’hi veu la influència del jazz que l’ha acompanyat sempre, al costat de rock, de soul… “de tot el que m’ha anat formant, fins i tot d’influències de les quals no me n’havia adonat”. La natura és un fil conductor que d’alguna manera els connecta, “un vincle amb allò que és molt més gran que nosaltres, i per això és un tema recurrent”. En directe, es presentarà en format de quartet i l’acompanyaran Cesc Castaño (guitarra), Néstor Luque (baix) i David Casas (bateria), companys tots d’estudis del conservatori. En la gravació hi van participar el mateix Jordi Casadesús i Núria Graham, un tàndem de luxe al qual es va sumar la bateria de Malcus Codolà (habitual de Ferran Palau).

Reflex, publicat per Bankrobber, ja és a les plataformes digitals, però també veurà la llum en format de vinil, “de moment amb un centenar de discos numerats i signats”. Un format que agrada a Cai Godayol pel so i pel ritual d’escolta: “És el que espero que pugui passar amb la meva música, que sigui objecte d’una escolta tranquil·la”. En directe, a part del concert de la Jazz Cava en té previst un altre el 17 de desembre a l’Heliogàbal de Barcelona. I ja han sortit mitja dotzena de cançons més, encara inèdites.

  • Compartir