• Compartir

Buhos, Els Amics de les Arts i Mishima, caps de cartell del festival Inspira

31 de maig de 2024

La cinquena edició del festival Inspira de Ripoll, organitzat per la Fundació MAP, tindrà un cartell de luxe amb la presència de grups com Buhos, Els Amics de les Arts, Mishima i Ambauka. El festival inclusiu, que se celebrarà el dissabte 28 de setembre a la Devesa del Pla, també comptarà per segon any consecutiu amb Liant La Troca, una companyia de dansa integrada de Granollers, i amb el ballador de flamenc José Galán, que va venir la primera edició i torna amb un nou espectacle i taller participatiu.

Com és habitual, l’Inspira es concep com un festival adaptat perquè en puguin gaudir persones amb diverses capacitats. Noemí Huertas i Olga Martín, de l’organització, recordaven que hi haurà tallers infantils, gimcanes, jocs, circ i una zona de furgoteques, així com serveis adaptats com “llengua de signes, subtitulacions, motxilles vibratòries o menús per a persones amb disfàgia”.

Les entrades per al certamen, amb capacitat per a 5.000 persones, estan a la venda des de dimecres. Hi haurà un preu especial per a les 500 primeres entrades d’1 euro per a nadons de 0 a 2 anys, de 9 euros per a nens d’entre 3 i 15 anys i de 16 euros a partir de 16 anys. Posteriorment, els preus s’incrementaran fins a 1, 14 i 24 euros, respectivament. També hi ha preus més reduïts per a grups d’entitats del tercer sector i entrada gratuïta per a la necessitat de tercera persona especificada en la targeta acreditativa de discapacitat.

EIXUGAR DÈFICIT

Coincidint amb la presentació, l’Inspira també va publicar la memòria econòmica de l’edició de l’any passat, en què van tenir un dèficit de 10.874 euros. Com que no volen apujar els preus de les entrades, aquest any esperen augmentar ingressos en patrocinadors i subvencions. Per ara, tenen uns 16.000 euros provinents de la Generalitat, la Diputació de Girona i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). A diferència de l’any passat, no rebran suport econòmic de l’Ajuntament, perquè Ripoll té el pressupost prorrogat i no hi ha cap partida consignada. Això sí, el consistori els ajudarà en tota la logística.

El suport econòmic a l’esdeveniment que atrau més gent de tot l’any a Ripoll ja va ser motiu de debat l’any passat, quan el nou equip de govern de l’Ajuntament va reduir l’aportació de 30.000 a 20.000 euros, segons els comptes publicats per la Fundació MAP. L’Ajuntament va justificar-ho dient que l’acord anterior era només de paraula.

  • Compartir