• Compartir

Beneficis de saltar a corda

30 de desembre de 2022

Saltar a la corda és un exercici aeròbic molt complet, amb el qual segons els experts, es cremen més calories que fent running, en concret, fins a 130 calories en una hora.

Aquest exercici té múltiples beneficis, ja que, enforteix la musculatura, augmenta la densitat òssia, redueix el risc de lesions, aprima i millora la coordinació i l’equilibri.

La manera d’executar aquesta activitat correctament és saltant sobre les puntes dels peus i donant salts molt curts, perquè d’aquesta manera ens cansem molt menys i l’esquena es manté més recta. La postura dels braços també és molt important, havent de romandre al costat del cos i sense moure’s massa, perquè són les nines les que fan els girs.

La corda ha de tenir la longitud adequada. Per a saber quina hem de comprar, multiplicarem la nostra altura per 1,5 i el resultat serà el llarg ideal per a nosaltres.

No podem oblidar tampoc el material i tipus de corda més idoni en funció de l’objectiu que perseguim. Per als qui s’inicien en aquest esport o bé per a aquelles persones que tan sols desitgen saltar per a mantenir-se una mica en forma, el gruix aconsellable és d’uns 4 mm, mentre que per als experts que volen aconseguir una major velocitat, hauran de decantar-se per cordes més lleugeres i fines.

Finalment, hem d’assegurar-nos que els mànecs són resistents i còmodes perquè l’agarri sigui segur i ens aporti el confort més gran possible.

A pesar que com dèiem és un esport amb molts avantatges, han d’abstenir-se de practicar-lo qui tingui desaconsellats els exercicis d’impacte o tots aquells amb lesions en els genolls o articulacions, problemes de columna o malalties cardíaques.

  • Compartir