• Compartir

Barcelona vol tenir un Ateneu de la Cançó

Jordi Sunyer
21 de setembre de 2020

Aquest estiu s’ha donat a conèixer un manifest per donar suport a la creació d’un espai de programació estable de cançó d’autor a la ciutat de Barcelona. Es tracta d’una vella reivindicació que des de fa anys lidera el director i impulsor de BarnaSants, Pere Camps. Entre els 260 artistes signants del manifest hi ha Sílvio Rodríguez, Paolo Conte, Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Cesk Freixas, Pemi Fortuny o Pedro Guerra. El projecte, a més, es va donar a conèixer al costat d’un exhaustiu estudi fet per la gestora cultural Gemma Ponsa que, segons Camps, “demostra que no és cap utopia irrealitzable”.

A l’hora de buscar miralls, durant la presentació es va citar el CAT (Centre Artesà Tradicionàrius), dedicat al món del folk i les músiques populars i tradicionals amb un auditori de 300 places, cinc aules insonoritzades, sala de gravació, sales d’exposicions i un bar. “Si el CAT funciona, per què no imaginar que és possible un Ateneu de la Cançó?”, es va preguntar Camps.

A l’acte de presentació hi van ser cantautors de diferents generacions com Quico Pi de la Serra, Joan Isaac, Roger Mas, Ivette Nadal o Pau Alabajos. Qui es vulgui sumar al manifest ho pot fer des d’ara a través de les xarxes. “Com més serem, més fàcil serà reclamar a les institucions que ens donin suport per fer-ho realitat el 2021”, va reblar Camps.

  • Compartir