• Compartir

Àustria, la ruta romàntica

Viatges Alemany
6 d'abril de 2017

Entre Salzburg i Viena la ruta romàntica pot fer-se directe per l’autopista o bé gaudir d’un bonic i interessant paisatge, així com del panorama cultural de “La ruta romàntica Austríaca”.

Deixeu-vos temptar per un viatge a través dels paisatges del Salzkamemrgut, i de la regió de vinyes del Wachau, on trobareu palaus, castells, museus, convents, parcs naturals, coves, llacs, rius i els majestuosos paisatges característics de les regions de Salzburg, l’Alta i la Baixa Àustria.

La millor època per a viatjar

L’ època ideal per visitar aquesta part d’Àustria és de maig a octubre. Tot i que molts dels seus pobles tenen un encant especial quan es visiten a l’hivern, amb un paisatge nevat o amb l’ambient dels mercats de Nadal.

Què hem de visitar

La ruta s’inicia a Salzburg, la ciutat natal de Mozart, coneguda com la perla del barroc. Sortim cap a la regió del llacs del Salzkammergut, una de les més boniques i romàntiques d’Àustria.

Podem començar per Gosau, on trobem un llac espectacular d’alta muntanya als peus del massís de Dachstein, i les seves glaceres. A continuació Hallstatt, “el poble a la vora d’un llac més bonic del món”, on podrem visitar el Museu del Patrimoni de la Humanitat.

Més endavant trobem Bad Ischl, coneguda per ser el Balneari Imperial de Sissí L’emperadriu. I finalment arribem al llac Wolfgangsee, on podrem fer un passeig per anar a visitar els pobles amb encant que el voregen, com St. Gilgen o St. Wolfgang.

 

 

A partir d’aquí us recomanem fer una ruta pels Llacs de l’Alta Àustria, on gaudireu d’uns paisatges de somni com són Traunkirchen, situat al llac Traunsee, on trobem un antic monestir, una església barroca i una famosa capella.

Seguint a la vora del llac arribem a Gmunden, antiga metròpolis de la sal, amb les seves cases burgeses dels segles XV-XVI. De visita obligada és la Badia Benedictina de Kremsmünster, amb importants col·leccions d’art i un curiós museu d’instruments del castell. Per finalitzar us podeu arribar al poble de Wells per fer un passeig pel seu seductor casc antic.

Un dels punts importants de la ruta romàntica és Steyr, una de les ciutats més boniques d’Àustria, carregada d’història. A més de passejar-hi, cal visitar-ne el seu museu.
Visita obligada,també, el monestir barroc de St. Florian i la ciutat d’Enns, considerada la més antiga d’Àustria. Està plena d’encant.

A partir d’aquí la ruta entra a la regió del Wachau, la mítica Vall del Danubi, on hi trobem pobles com Grein una bonica vila històrica amb un antic teatre barroc. Una ruta per aquesta vall ens portarà fins a Viena, la capital d’Àustria. Hi podrem acabar fent unes nits d’estada i gaudir dels monuments i edificis històrics d’aquesta ciutat imperial, que contrasta amb la faceta de modernitat i ciutat viva de la Viena actual.

Què no ens podem perdre
La visita del Monestir o Badia de Melk, situat a la vall del Danubi és un dels monestirs barrocs més bonics del món. Aquí s’hi varen filmar moltes escenes de la pel·lícula “El nom de la rosa”.

 

 

Des d’aquí recomanem agafar un vaixell i fer un passeig pel Danubi fins a Krems. El recorregut permet gaudir d’unes boniques vistes del Monestir des de l’aigua i d’uns paisatges espectaculars plens de vinyes a la vora del Danubi. A l’arribada a Krems us recomanem assistir a una sessió de cata dels famosos vins de Wachau.

Durada minima del viatge

La durada ideal de la ruta romàntica és un viatge de 8 dies, però també us recomanem afegir alguna nit a Viena, per gaudir de la capital. Així dons es pot fer un viatge de 8 o 10 dies.

Us proposem un paquet que inclou avió, lloguer de cotxe, 7 nits d’hotel i entrades a museus, passeig amb vaixell, cata de vins i un conjunt de visites, tot per uns 800€.

 

 

Una proposta diferent

Fer la Ruta del Danubi en Bicicleta. Conèixer un país o una regió a ritme de bicicleta permet gaudir i descobrir els paisatges d’una altra manera. Us proposem la ruta-passeig del Danubi, tant planera i fàcil que es pot fer amb família i nens. Amb el sistema de rutes en bicicleta “sense maletes”, tindreu tots els hotels reservats: durant el dia podeu fer la ruta al vostre aire, amb una completa guia i un bon mapa, i la maleta us la portem nosaltres d’un hotel a l’altre.

Totes les rutes pel Danubi les teniu recollides en aquest enllaç, on n’hi trobareu alguna que s’ajusti a les vostres preferències.

 

ⓒ Fotos: Austria Publicidad, Hackner Popp, Nina Baumgartner, Trumler, Peter Burgstaller, Sebastian Stiphout
  • Compartir