• Compartir

Auriculars amb data de caducitat

Arnau Jaumira
25 de juny de 2020

L’obsolescència programada és un dels fenòmens habituals en la tecnologia habitual: posar una data de caducitat a la tecnologia per obligar-nos a comprar el model nou. Des que el desembre del 2016 es van posar a la venda els AirPods, els auriculars sense fils d’Apple, el seu triomf ha estat rotund. La gran majoria que els fa servir n’està plenament encantat. El seu funcionament és simple, ràpid i efectiu fins un any i mig o dos anys després d’haver-los estrenat, quan comencen els problemes amb la bateria. Llavors canvia tot. Els problemes de connexió, talls intermitents i problemes amb el volum es multipliquen. La degradació de la bateria en fa complicat l’ús normal.

És el que denuncien desenes d’usuaris a les xarxes socials que es queixen del preu que tenen (179 euros) per la durada que acaben tenint. De les 5 hores amb una càrrega que asseguren a la pàgina web d’Apple, els usuaris que noten aquesta degradació diuen que només els aguanten 45 minuts fins que mor un dels auriculars.

Les acusacions a Apple d’haver eliminat el connector típic d’auriculars per obligar els usuaris a comprar uns auriculars amb el connector del seu telèfon (o fent servir un adaptador) o sense fils tornen a ser molt presents a les xarxes socials. La majoria dels auriculars amb bluetooth tenen una degradació de bateria, el gran problema encara per resoldre. Si interessa a les empreses que practiquen l’obsolescència programada.

  • Compartir