• Compartir

Arriben els panells solars d’Ikea

Arnau Jaumira
24 de febrer de 2021

En un moment de canvi important per la consciència mediambiental, Ikea ha decidit prendre-hi part. El gegant suec de mobles va anunciar que els seus panells solars domèstics arribaran a Espanya a la primavera. Segurament fins que no s’ha derogat l’impost del sol. La seva iniciativa Home Solar no s’estrena ara. Fa uns quants anys que ja els ven a Holanda, Suècia, França, Polònia, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Suïssa i Austràlia. Ara, però, arribaran a Espanya i Portugal.

El nom dels panells solars no s’escapa de la nomenclatura habitual d’Ikea. Es diuen Solsträle i segons les primeres informacions el preu voltaria els 4.170 euros com a punt de partida i pujaria en funció de la mida de la zona que es vulgui cobrir amb plaques.

A l’Estat espanyol, Ikea s’aliarà amb Contigo Energía, filial d’autoconsum del Grup Gesternova. Aquests seran els que s’encarregaran de la instal·lació i gestió dels sistemes. En el preu, segons assegura el diari Cinco Días, s’hi inclourà l’assistència per dissenyar el sistema adaptat a cada usuari en funció de la mida de la teulada o de la terrassa i també, evidentment, en funció del pressupost disponible. No serà fins a finals de març quan arribarà la proposta d’Ikea.

Segons la nota de la companyia sueca, l’objectiu és que l’autoconsum energètic arribi a “la majoria de clients de forma senzilla, segura, amb tots els serveis integrats i amb garanties per al consumidor”. Des d’Ikea, la consellera delegada a Espanya, Petra Axdorff, assegura que a l’Estat espanyol es podrà arribar a estalviar prop d’un 50% en la factura energètica.

  • Compartir