• Compartir

Arnau Queralt guanya el Concurs de Narrativa Curta d’EL 9 NOU i La Gralla

28 de juny de 2024

L’edició amb més participants de les vuit que s’han celebrat fins ara del Concurs de Narrativa Curta de la llibreria La Gralla i EL 9 NOU ha culminat amb una destacada presència d’autors del Vallès Oriental entre els premiats i seleccionats. El jurat del premi, que es va reunir dimarts a Vic, va determinar que la narració Roig cirera, roig intens, signada per Arnau Queralt-Bassa, de Santa Eulàlia de Ronçana, era la millor entre les 92 que s’havien presentat a la convocatòria. Una xifra mai no assolida fins ara, ni tan sols l’any 2020 en què el confinament obligat de la pandèmia va permetre que moltes persones poguessin dedicar més temps a la creació literària.

El jurat va destacar de l’obra premiada l’emotivitat d’una història que “juga amb les emocions i és molt sensorial, a vegades visual”, a més de l’originalitat i “les descripcions acurades amb riquesa de vocabulari”. Arnau Queralt-Bassa és conegut per la seva professió d’ambientòleg i actualment és director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS). En segon lloc va quedar Joan Cors, de Parets del Vallès, amb La sogra, un relat carregat d’ironia amb tocs de novel·la negra. I en tercer lloc, Joan Ramon Bartés, de Gurb, amb Presoner, una trama de tall clàssic amb final sorprenent. Els tres guanyadors s’emporten premis de 500, 300 i 200 euros, respectivament. L’acte de lliurament tindrà lloc la setmana vinent a la llibreria La Gralla de Granollers, coorganitzadora del concurs.

A més dels tres premiats, el jurat va seleccionar els altres set relats que va considerar millors. El conjunt de 10 narracions es publicaran durant l’estiu a les edicions d’EL 9 NOU d’Osona-Ripollès-Lluçanès i del Vallès Oriental, amb dibuixos de la il·lustradora Maria Peix. Aquests pertanyen a Dolors Puig, de Bigues i Riells; Cristina Orí i Pau Danés, de Granollers; Núria Martínez, de Sant Esteve de Palautordera; Mar Serran, de Vilanova del Vallès; Pau Carreño, de Llinars del Vallès, i Clara Martínez, de Marata. El jurat estava format pels llibreters Eva Portell, de La Gralla de Granollers, i Toni Ferron, de Foster & Wallace de Vic, la filòloga i professora Carme Brugarola i l’antropòleg Antoni Llagostera, tots dos de Ripoll.

  • Compartir