• Compartir

Apropar-se a la natura d’Osona

15 de març de 2024

Una xerrada sobre el món de les orquídies, de la mà del naturalista i fotògraf de natura David Vilasís, obrirà aquest divendres, a les 7 de la tarda al Museu del Ter de Manlleu, el programa de les Sortides Naturalistes a Osona 2024, que organitza el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la UVic, el mateix Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de la flora i la fauna de la comarca.

El programa ofereix 14 activitats fins al mes de desembre. Les sortides són gratuïtes i obertes a tothom, però cal inscripció prèvia. Després de la xerrada inaugural, l’endemà dissabte, a les 9 del matí, ja hi haurà la primera activitat de curs, que consisteix en un anellament científic d’ocells a la desembocadura del riu Sorreigs al Ter.

Del programa destaca una sortida de camp per observar i reconèixer els rastres i senyals de mamífers i ocells prevista per al 14 de desembre, a càrrec del naturalista Joan Culí, i que precisament tancarà l’edició d’enguany. També es repetirà la jornada Bioblitz Osona, aquest any a la finca del Parés de Sant Boi de Lluçanès, el 4 de maig. A més, hi haurà una sortida de descoberta geològica als xaragalls de Santa Eulàlia de Riuprimer, i diverses jornades temàtiques centrades en els peixos, les papallones, les libèl·lules, els bolets i els ratpenats. El taller “Busquem petits geòlegs”, per a infants de 7 a 12 anys; la sortida de descoberta geològica a l’entorn del castell de Taradell, o la celebració del Dia Mundial dels Ocells (5 d’octubre) són altres de les propostes per prendre nota.

  • Compartir