• Compartir

Aprendre a descansar

Jordi Soler
10 d'agost de 2017

Demà començo vacances i no em sento especialment cansat. Alguna cosa dec haver fet bé. El que abans era una necessitat ara és un canvi de rutines temporal. M’agrada la platja i també la muntanya, m’agrada viatjar i també la feina que faig. Tot plegat és qüestió de disfrutar cada cosa que fem cada dia de l’any i saber-nos administrar una mica tant el temps com les activitats que duem a terme. L’Estrès o la calma els podem trobar a la feina i també els podem experimentar fent una cua interminable en un aeroport, tot és qüestió de saber trobar el nostre refugi interior i saber parar la ment quan aquesta comença a pujar de revolucions.

El veritable descans però, no el trobem amb l’arribada de les vacances, se’ns mostra quan ens mirem al mirall i veiem un rostre seré i amb respiració pausada. També el podem sentir quan estem còmodes fent i no fent, pensant i no pensant. No si val a canviar l’agenda quotidiana per l’agenda estival, això és fer trampa i només serveix per enganyar-nos a nosaltres mateixos. El descans és desprendre’s de totes les agendes i permetre que les coses esdevinguin.

El veritable descans però, no el trobem amb l’arribada de les vacances, se’ns mostra quan ens mirem al mirall i veiem un rostre seré i amb respiració pausada.

Vivim en un parc temàtic permanent on si no sabem triar les atraccions ens podem marejar, mullar o espantar tant com vulguem però si per altra banda tenim una mica de senderi també ens ho podem passar d’allò més bé i gaudir d’un munt de noves experiències. Rostir la panxa al sol en un hotel de luxe amb tot inclòs pot oferir-nos una sensació de benestar però la pau interior que ens proporciona l’autèntic descans la trobarem més fàcilment quan siguem capaços de no jutjar tant, de perdonar, de tancar velles ferides, de reaccionar menys, de tenir cura de les paraules que diem o de qualsevol cosa que ens permeti sentir alleugeriment.

Ben mirat, aquest buidatge és el que ens allibera de tot el nostre cansament i el que, encara que no estiguem de vacances, ens permet sentir l’autèntic descans. Bon viatge interior.

  • Compartir