• Compartir

Apple vol matar l’iPhone amb unes ulleres intel·ligents?

Tecnonews/AMIC
12 de maig de 2021

“La fi del telèfon intel·ligent” venen a titular o a dir en els seus articles alguns mitjans, a causa dels insistents rumors que afirmen que Apple llançarà unes ulleres intel·ligents amb realitat augmentada el 2022.

No deixa de ser curiós que aquests rumors, al costat del que es va sabent de les imminents (haurien de ser presentades en uns mesos segons tots els indicis) ulleres intel·ligents de Facebook, han fet que el hype sobre aquesta mena de dispositius futuristes hagi augmentat al llarg d’aquestes últimes setmanes.

Amb una primera època daurada gràcies a les Google Glass, l’interès del públic al voltant de les ulleres intel·ligents va semblar anar desapareixent, i aquests gadgets van quedar per a usos professionals i encara amb molt de camí per recórrer, tant pel que respecta al seu desenvolupament com a la seva adopció.

L’adquisició de North (fabricant d’unes de les poques ulleres intel·ligents per a l’usuari final, les Focals) per part de Google, semblava que matava l’última opció d’unes ulleres de realitat augmentada serioses per a l’usuari final. Fins que el rumor sobre les ulleres d’Apple ha cobrat vida. La forma en la qual aquestes ulleres matarien l’iPhone seria gràcies a poder convertir tota la realitat que s’estén davant els ulls de l’usuari en una pantalla.

La inclusió de sensors LiDAR (una mena de radar de proximitat) permetria a aquestes ulleres conèixer l’entorn en el qual es mouen i, per tant, millorar també la interacció amb ell.

Unes càmeres en la muntura de les ulleres permetria a aquestes reconèixer els moviments de les mans, que es convertirien d’aquesta manera en la interfície de l’usuari per interaccionar amb els elements de la realitat augmentada.

La incorporació de capacitat d’àudio bidireccional (micròfon i altaveus, possiblement en forma d’auriculars o mitjançant conducció), permetria utilitzar aquestes ulleres com a telèfon i, d’aquí, els titulars sobre la futura desaparició de l’iPhone. No obstant això, i amb un canvi tan radical, és probable que tots dos formats de dispositius es mantinguin en el mercat encara durant molt de temps.

  • Compartir