• Compartir

‘Animales fantásticos, los crímenes de Grindelwal’

Joan Salvany
29 de novembre de 2018

J. K. Rowling, aquí argument, guió i producció, ens brinda un relat més embogit i un personatge més dèbil encara que el ja conegut Harry Potter. Quan l’interès inicial s’acaba, es nota que la història flaqueja i s’allarga, salvant el possible sopor amb notables seqüències com la del cementiri de Pere Lachaise digital o les concloents interpretacions de les actrius. També s’ha de destacar la falta d’atracció del personatge albí de Johnny Depp. Màgia bona i dolenta, blancs i obscurs que es complementa amb pauses narratives per fer encara més intel·ligibles els diàlegs dels Muggles.

Aquesta nova sèrie serà el punt d’inflexió perquè la màgia sigui superada definitivament per la fantasia digital, mentre continua la pugna entre Londres i París. El segon lliurament d’aquesta nova sèrie, però podria ser la primera.

Després de ser detingut amb l’ajuda de Newt Scamander, el temible mag negre Gellert Grindelwald aconsegueix complir la seva amenaça i escapar. Alhora està reclutat per un grup de mags pura sang per acabar amb la treva entre els mons màgic i no màgic i sotmetre els Muggles a la seva voluntat. En un esforç per detenir els plans del que temps enrere va ser el seu estimat amic, un jove Dumbledore, demanarà ajuda a Newt, que accedirà sense ser conscient dels perills i desafiaments que l’esperen.

Amb els quatre darrers lliuraments de la saga Harry Potter i la primera d’Animals fantàstics, David Yates s’ha convertit en un expert en l’univers imaginat per J. K. Roeling. Trasllada l’espectador des de la Nova York dels anys 20 fins a les ciutats de París i Londres, on el cèlebre mag Gellert Gindewald, interpretat amb polèmica per l’Òscar Johnny Depp, planeja enfrontar als mons màgics i no màgics. El sentit de l’aventura i fantasia característics de la franquícia es mantenen en una pel·lícula que aprofundeix en les connexions entre aquestes preqüel·les i les seves predecessores, alberga algunes sorprenents revelacions i, de pas, reflexiona sobre la societat d’avui dia. El també Òscar Eddie Redmayne (La chica danesa), Katherine Waterston (Alien Covenant) i Dan Fogler (Custodia) repeteixen, mentre que Jude Law (Rey Arturo: La leyenda de Excalibur) és la nova incorporació a la sèrie.

  • Compartir