Diverses tapes del Ralet, com les ostres del delta o el tofu emboilicat amb fulles de plàtan
  • Compartir

“Amb la nostra cuina, la gent es transporta”

9Magazín
18 de maig de 2017

El Restaurant Ralet acaba de renovar la seva sala per fer-la més gran i lluminosa. Situat al carrer de Gurb, a Vic, s’hi pot trobar cuina ecològica i de proximitat en bona part del menjar i dels vins, i delícies com ara ostres del Delta. Entre setmana ofereixen un menú de migdia amb postres casolanes i al cap de setmana tenen carta de tapes o platets, que són un dels plats que al xef, Francesc Camprubí, li agrada més cuinar.

 

-Francesc, abans d’obrir el Ralet el 2013, vas estar cuinant per mig món, oi?

-Després d’estudiar hostaleria, vaig estar dos anys a Segòvia. També vaig anar a fer una promoció de cuina espanyola a Hong Kong i un client que va venir a sopar em va oferir portar la cuina del seu restaurant. Al cap d’un any, vaig tornar aquí per treballar a l’Hotel Bulli, a Sevilla, de cap de cambra freda i pastisseria. També he tingut restaurant propi a Barcelona, he treballat a Suècia i Noruega i he estudiat cuina a Tailàndia, l’Índia i Hong Kong.

-Aquestes estades a l’estranger es noten a la cuina del Ralet?

-Totalment. De totes les cuines on he treballat, he anat agafant coses. Al menú hi podeu trobar cuina hindú, thai…

-Barrejada amb plats tradicionals?

Sí. Tenim tofu embolicat amb fulla de plàtan, curri tailandès o el salmó marinat que vaig aprendre a fer a Lapònia. Però si no t’agrada la “cuina exòtica”, al menú també hi pots trobar una amanida ecològica, botifarra o un bistec amb patates. I sempre hi tenim plats per a vegetarians.

 

“Tenim tofu embolicat amb fulla de plàtan, curri tailandès o el salmó marinat que vaig aprendre a fer a Lapònia”

 

-Un menú que et permet ser creatiu…

-M’agrada molt la cuina asiàtica, trobo a faltar aquests viatges… i la meva manera de poder estar una mica allà és fent aquests plats. També tinc la idea que quan la gent se’ls mengi es transporti, viatgi amb mi. Menges però estàs viatjant.

-Com és el dia a dia al Restaurant Ralet?

-Obrim a les 11 del matí però hi arribo més o menys a quarts de 9. Vaig al Mercat Municipal a comprar el peix, la verdura… Segons el que hi hagi i m’hagi agradat, decideixo el menú i el cuinem fins a la 1. Entre setmana tanquem a les 5 però al cap de setmana a 3/4 de 8 tornem a obrir per fer sopars.

-Quin és el vostre valor diferencial?

-Oferim una cuina diferent de l’habitual, de qualitat i a un preu molt raonable: tenir una amanida verda ecològica en un menú no és gaire habitual. Sempre intentem cuidar la salut i la butxaca.

 

L'equip del restaurant Ralet, capitanejat per Francesc Camprubí

L’equip del restaurant Ralet, amb Francesc Camprubí al centre

*Fotos: Jordi Puig
  • Compartir