• Compartir

Amazon compra Metro Goldwyn Mayer

Arnau Jaumira
25 de juny de 2021

Les plataformes digitals de vídeo en streaming capitalitzen una bona part del negoci d’internet. Hi ha tres grans gegants com Netflix, Amazon i Disney que són els que s’emporten bona part del pastís seguits per HBO. Ara, però, es tornarà a sacsejar el mercat perquè Amazon acaba de comprar un gegant que li permet entrar a Hollywood. Es tracta de la mítica companyia del lleó, la Metro Goldwyn Mayer. Les xifres de l’acord són astronòmiques. La companyia de Jeff Bezos compra els estudis cinematogràfics per 8.450 milions de dòlars (uns 6.910 milions d’euros). Això li permetrà ampliar el catàleg del seu servei de vídeo en streaming, Amazon Prime Video, amb un catàleg de prop de 4.000 títols on destaquen les pel·lícules de James Bond o de Rocky. De fet les aventures de l’agent 007 són les responsables d’un preu tan elevat que ha pagat Amazon. S’haurà de veure si en les futures produccions de James Bond, els films es poden estrenar a Amazon en exclusiva o encara es fan en el circuit tradicional.

Un catàleg que no és complet perquè les produccions anteriors al 1986 pertanyen a Warner. En la compra també s’hi inclouen 17.000 hores de sèries.

La compra d’uns clàssics estudis de cinema tradicional per una companyia de vídeo en streaming suposa un cop moral a la indústria del cine de sales comercials, que cada cop està més enterrada. Un segon capítol després de la compra, temps enrere, de 20th Century Fox per part de Disney.

  • Compartir