• Compartir

Amazon Build It, el nou ‘crowfunding’

Arnau Jaumira
10 de març de 2021

Igual que ja ho fan plataformes com Kickstarter i Indiegogo, Amazon se suma ara al crowdfunding. Es tracta d’una plataforma que han batejat amb el nom d’Amazon Build It (construeix-lo). És una iniciativa per mesurar l’entusiasme que provoquen els seus productes sobre el públic potencial. D’aquesta manera, només els que realment tinguin èxit acabaran sent una realitat. “Tu ajudes a decidir quines idees es fan realitat”, expliquen des d’Amazon.

Igual que funciona a les campanyes de crowdfunding més clàssiques, a Build It hi ha un objectiu determinat de comandes anticipades. S’han d’aconseguir en els trenta dies següents a la publicació. Si s’arriba a aquesta fita, aquests col·laboradors aconseguiran el producte a un preu rebaixat i segurament serà un producte que s’incorporarà al seu catàleg. Una barra de progrés s’anirà omplint a mesura que es vagin fent comandes d’aquell producte.

El servei ja ha començat i de moment hi ha tres productes disponibles: un rellotge de cucut intel·ligent, una bàscula nutricional intel·ligent i una impressora intel·ligent d’etiquetes adhesives. Tots tres estan pensats per funcionar amb l’assistent virtual Alexa. El rellotge de cucut, per exemple, té una carcassa clàssica però per dins és tecnologia i s’hi poden programar alarmes, temporitzadors i preguntar coses a Alexa. La impressora d’etiquetes (que són com post-its) escriu i imprimeix el que li diem fent servir només la veu. Ja ha superat el 60% de l’objectiu. La bàscula intel·ligent té una àmplia base de dades d’aliments i controla els ingredients de tot el que hi peses.

  • Compartir