• Compartir

Amanides divertides

Xevi Freixa
22 de gener de 2017

Ens hem inventat el concepte de menjar avorrit i, per consegüent, menjar divertit. Per explicar-ho amb poques paraules, menjar avorrit és quan toca pit de pollastre a la planxa o patata i mongeta tendra. Són molt saludables i necessaris, d’acord. Però hi ha dies que tens ganes d’atipar-te d’allò que t’encanta. Res millor que tornar de la feina i saber que aquell migdia et faràs uns bons (i “divertits”) tagliatelle a la carbonara.

En aquesta línia, de vegades les amanides ens avorreixen. Ja tenim molt vistes l’amanida verda i la catalana. Per això us proposem que les reinventeu amb fruites exòtiques o formatge fos i que descobriu que, per amanir-les, hi ha vida més enllà del vinagre i l’oli.

Oi que els gerds, el formatge de cabra fos i la ceba cruixent li donen una altra cara, a l’amanida que il·lustra aquest article? A més, porta vinagre balsàmic de maduixa, que té un punt sofisticat però en realitat, com a solters pràctics que som, l’hem comprat al Súper.

 

foto-dins

 

El truc de la diversió en les amanides rau en variar els ingredients bàsics:

-Les fulles. No us quedeu només amb l’enciam típic i tòpic. Hi ha l’enciam escaroler, la ruca, les endívies, els espinacs…

-La fruita. Des de gerds fins a poma, magrana, taronja, alvocat, mango, figues…

-El formatge. Que diferent que pot quedar l’amanida si hi poses formatge de cabra fos o mozzarella de búfala.

-La nyoca. Com ens agrada que portin nous o pipes pelades, ceba cruixent…

-La vinagreta. Més enllà del vinagre, existeixen el vinagre de Mòdena o les vinagretes per amanir-ho tot plegat.

 

Com sempre, no farem cuina d’autor ni inventem res de nou. Però aportarem varietat i originalitat a la nostra cuina de solters i, el més important, sense haver-nos-hi d’escarrassar gaire!

  • Compartir