Plat de tomàquets amb formatge, all i alfàbrega
  • Compartir

Amanida de tomàquet… facilíssima

Xevi Freixa
14 de juny de 2017

Ideal per quan arribeu sense ganes de cuinar però també per quan teniu convidats i voleu innovar en el pica-pica. La recepta que us presentem és una refrescant amanida de tomàquet i formatge molt senzilla de fer i que se us posarà molt bé amb aquesta calor que fa.

Preparar-la no té més complicació que rentar els tomàquets, tallar-los en rodanxes o en quarts (com us vingui més de gust) i afegir-hi el formatge. Tal com fan al nostre restaurant italià preferit, ho amanim amb oli, sal, all mòlt i alfàbrega.

També hi podeu posar orenga, pebre o altres herbes al vostre gust… El mateix passa amb el formatge: l’ideal és la mozzarella de búfala però en aquest cas hi hem posat formatge de cabra. Altres opcions serien el formatge fresc, més salat, o fins i tot un de curat, formatge ratllat o els talls que feu servir per als entrepans.

Perquè el plat sigui més festiu, punxeu els tomàquets amb escuradents llargs. I, si encara teniu temps i ganes, els podeu posar sobre un llit de ruca i sota unes quantes olives negres. Així fareu el plat més consistent i encara més deliciós.

Oi que amb una peça de carn al darrere és una opció de sopar ben fàcil?

 

Plat de tomàquets amb formatge, all i alfàbrega

 

  • Compartir