• Compartir

Afegint carrers al Google Maps

Arnau Jaumira
10 d'abril de 2021

D’una manera o altra gairebé tothom que té ordinador o telèfon mòbil ha fet servir Google Maps en algun moment. En els darrers anys el seu ús és del tot freqüent per milers d’usuaris i la seva comunitat és un gran potencial a l’hora d’ajudar a marcar punts d’interès, a incorporar ressenyes de tot tipus de llocs i a incorporar també fotografies. Ara, però, Google vol donar més poder als usuaris i estan sumant funcionalitats per poder afegir, treure o modificar carrers d’un mapa. De fet ja hi ha alguna funcionalitat per corregir la ubicació d’alguns punts d’interès, però no n’hi havia per canviar carrers o avisar de carrers nous que fins ara no existien. La funcionalitat hi serà en un editor per ordinador on es podrà dibuixar el nou carrer o fins i tot una ruta perquè si no se segueix la ruta més fàcil o interpreta que un carrer és en sentit contrari, es podrà canviar. Es podrà avisar de carrers que s’han tancat al trànsit, que estan tancats temporalment o que han canviat de sentit.

Evidentment Google haurà de vetllar perquè no es faci un mal ús de l’eina i asseguren que verificaran els canvis, però d’aquesta manera podem avisar a Google Maps i accelerar un canvi que si no segurament s’hauria produït bastant més tard.

Una altra de les modificacions a Google Maps serà que podrem afegir fotografies a negocis i locals sense necessitat d’escriure una ressenya. Fins ara era imprescindible fer-ho així per poder adjuntar fotos. Ara en canvi es podrà fer lliurement perquè tothom pugui saber com és el lloc en l’actualitat. També els propietaris podran pujar fotos a la fitxa del seu establiment.

  • Compartir