• Compartir

Adeu a L’Horta de Tavertet

29 de novembre de 2024

La vida, com una cursa ciclista, són etapes i entre una i l’altra també hi ha moments per a la pausa i l’avituallament. El símil s’adiu bé a la decisió que ha pres el cuiner Jordi Coromina. El proper 31 de desembre tancarà L’Horta, el restaurant que va plantar fa vuit anys al cor de Tavertet i que li ha donat renom i reconeixements. La intenció, a curt termini, serà centrar els esforços en el Thymus, el segon local que va obrir a Manlleu el 2020.

Jordi Coromina (Sant Martí Sescorts, 1981) qualifica d’“esplèndida” l’etapa que ha viscut al capdavant de L’Horta, pel que li ha reportat de creixement personal i professional. “No cuinava igual quan vaig obrir el restaurant”, a finals del 2016. Han estat el mateix entorn i el dia a dia els que l’han empès a anar definint una proposta gastronòmica molt personal, amb declarat protagonisme per les verdures. Un món, el vegetal, amb el qual sent especial connexió i que té en l’hort que conrea a la finca familiar de Sant Martí Sescorts el seu emblema. “Cuino el que sento”, descriu. Una manera de fer que li ha reportat elogis de la clientela i de la crítica, en forma de dos premis: el de Cuiner de l’Any 2018 al Fòrum Gastronòmic i el Premi Revelació 2020 dels Premis Nacionals de Gastronomia que concedeix l’Acadèmica Catalana de Gastronomia i Nutrició.

Coromina tanca una etapa, però l’esperit i el bagatge de la cuina de L’Horta continuaran presents als fogons del Thymus, el segon restaurant que va obrir fa quatre anys al barri de Gràcia de Manlleu. Un local que, en certa manera, ha viscut a l’ombra del de Tavertet. “Molta gent no associava els dos restaurants”, admet Coromina, que ara aprofitarà per “fer evolucionar el Thymus, plantar-hi les arrels”. Compta, per això, “amb un molt bon equip”. Entre els objectius, potenciar la franja de nits i la del dissabtes, fins ara tancat, i el mateix servei de càterings.

Rebaixar de dos a un restaurant li permetrà, de moment, reduir el volum de feina i recuperar forces. El futur està per escriure. Però no amaga que en l’horitzó continua covant un somni: obrir restaurant a la mateixa finca de Sant Martí Sescorts on té l’hort; un mas que es diu, precisament, l’Horta.

Fa tres anys, Coromina juntament amb Ferran Boix van posar en marxa el projecte Enso Ferments, una marca de productes fermentats que elaboren des de la mateixa masia de Sant Martí Sescorts. Fins ara el dia a dia l’havia assumit sobretot Boix, però a partir d’ara, amb més temps, el cuiner no descarta implicar-s’hi més directament.

  • Compartir