• Compartir

Activitiats per fer amb els nens a casa

Alba Martos/Amic
30 de març de 2020

La situació que tots estem vivint no és gens fàcil, i menys si tens nens petits a casa. El confinament a causa de la crisi del coronavirus acaba de començar, així que hem de ser positius i prendre’ns aquesta circumstància com una oportunitat per gaudir dels més petits i realitzar activitats divertides. La nostra recomanació és que tinguis una dosis de paciència i imaginació. Has d’intentar no endollar-los a la televisió o als videojocs gaire estona, encara que sigui l’opció més fàcil. Nosaltres et donem algunes idees per ajudar-te:

Activitats per estimular la creativitat. Hi ha moltes activitats que ajuden a estimular la creativitat i la imaginació sense pantalles: pintar, dibuixar, jugar amb plastilina, realitzar treballs manuals, fer un collage…

Classes de cuina. A pràcticament tots els nens els agrada ajudar els pares a cuinar i sentir-se grans, així que cuinar junts pot ser una activitat idònia per fer conjuntament amb els teus fills. A més, pots aprofitar-ho per fer les tasques de la llar d’una forma més amena a la vegada que pots ensenyar als teus fills la importància de la bona alimentació per a la salut.

Fomentar la lectura i l’escriptura. La lectura és un dels hàbits que sens dubte hem d’ensenyar als nens des de primerenca edat. Aquests dies que es troben sense activitat escolar és molt important continuar exercitant la ment i pautar algunes rutines i hàbits. És una activitat que pot variar segons l’edat dels nens, des d’explicar contes fins a intentar crear un relat.

Practicar esport. Una altra activitat divertida i saludable per fer conjuntament amb els teus fills és fer esports. A la xarxa pots trobar diversitat de propostes per escollir la que més us agradi: classes de ball, de ioga, fitness…

Activitats artístiques. Un altre tipus d’activitats que poden ser molt divertides per a tota la família són aquelles que treuen l’artista que tots portem a través de la música i l’actuació.

Una idea molt divertida pot ser agafar un guió d’alguna obra de teatre per nens i assajar-la a casa, també pots improvisar un karaoke o fer concursos de balls, disfresses, talents, màscares, etc.

  • Compartir