• Compartir

A la pell d’artistes i ballarins

21 de juny de 2024

“El grup està obert a tothom a qui li agradi la música i el ball i tingui una mica de ritme”, i també que tinguin a partir de 55 anys. Són els requisits per formar part del nou grup Sant Pere de Torelló Playback, que s’estrenarà el 30 de juny coincidint amb la festa major petita del poble. El nou col·lectiu va néixer a principis de febrer i està format per gent de Sant Pere, d’Orís, de Vinyoles i de Torelló. De fet, els set fundadors havien format part del grup de playback del casal cívic de Torelló. Per diversos motius, diu Montserrat Font, una dels integrants del nou grup, van crear la nova formació a Sant Pere, on han trobat el suport de l’Ajuntament, que els cedeix espai –la sala Torner– per fer els assajos. El mateix consistori va fer una crida i ja són 13 els membres actuals amb la voluntat de créixer, ja que “si som més podem fer posades en escena més lluïdes”, diuen.

“En tenim moltes ganes”, assegura Font, que comenta que estan assajant per a la primera actuació de la formació, que constarà d’una vintena de temes “més modernitzats”, de diversos estils i en diferents idiomes. “Hem partit de zero, però amb l’ajuda de molta gent” tenen tot l’attrezzo per fer uns muntatges “diferents del que havíem vist”, en què incorporen “efectes especials i imatges”, comenten des del grup de playback. A l’hora d’escollir les cançons i fer els muntatges, diu Font, les decisions es prenen de forma coral i els diferents membres proposen cançons i “si hi ha consens” les tiren endavant.

Els assajos d’aquests dies, detallen, són més intensos, ja que han muntat tots els temes de nou. L’estrena del dia 30, que faran al teatre parroquial El Centre de Sant Pere a les 5 de la tarda, preveuen que tingui unes dues hores de durada i comptarà també amb sortejos. Serà la primera actuació del nou grup de playback, que ja en té algunes més d’emparaulades per després de l’estiu.

  • Compartir