• Compartir

Un dels millors forners de l’Estat

29 de novembre de 2024

Jordi Socias, propietari del Forn del Freser, a Ribes de Freser, ha estat distingit per l’entitat de L@s 50 Panader@s TOP de España com un dels 50 millors flequers actuals de tot l’Estat.

L’estrella que distingeix els 50 millors flequers d’Espanya és l’equivalent a l’estrella Michelin per als artesans del pa. Tots els participants van haver d’elaborar un pa amb un pes i uns ingredients preestablerts del qual es valora l’estructura de la molla i de la crosta, l’alveolat, el color, l’acidesa i el gust.

El jurat, format per noms de referència en aquest sector, és el mateix que puntua els més de 350 flequers que hi han participat provinents de diverses comunitats autònomes i que s’han reunit a Màlaga, a Santiago de Compostel·la, a Madrid i a Barcelona per fer la llista dels 50 millors, entre els quals han inclòs el nom de Jordi Socias, del Forn del Freser.

Per Socias, aquesta distinció suposa “un reconeixement per l’esforç de matinar cada dia per fer pa”, i està molt satisfet d’haver passat d’estar entre els 100 primers d’aquest concurs fa dos anys a entrar al rànquing dels millors 50. “Una distinció que anima molt a tot l’equip que formem part del Forn del Freser i que serveix d’agraïment a tots els que em van donar suport quan vaig obrir el forn ara fa tres anys”, afegeix.

Socias, que és flequer de segona generació i que ha crescut entre farines i forns, va aprendre l’ofici a la fleca familiar, a Badalona, i amb els anys ha perfeccionat el seu mètode amb una clara visió sobre la importància de la qualitat i de la tradició. Ara, establert a la vall de Ribes, continua afirmant que “volem preservar l’essència del bon pa, aquell que es fa sense presses, amb les mans i amb el cor, mantenint viva la tradició i el sabor autèntic”.

  • Compartir