• Compartir

Novetats editorials

27 de juny de 2024

‘L’any de la llagosta’
Terry Hayes
Columna
Alguns diuen que si John le Carré va ser el novel·lista de la Guerra Freda, Terry Hayes ho és de l’era global i digital d’avui. Després de l’èxit de Soc en Pilgrim, torna ara amb L’any de la llagosta. En Kane, el seu protagonista, un espia de la CIA amb llicència per a gairebé tot, ha de buscar un occidental que té informació molt valuosa al territori incert entre l’Iran, l’Afganistan i el Pakistan.

‘Carn d’olla’
Jaume Cabré
Ed. Proa
Quan l’any 1978 un jove Jaume Cabré va debutar amb aquesta novel·la, poc es podia imaginar que s’acabaria convertint en un dels autors més destacats de la narrativa catalana actual. Aquí hi mostrava el seu talent amb un relat coral sobre la Barcelona popular. “El vesper d’una Barcelona popular, bastonejada i espavilada”, diu Adrià Pujol al pròleg d’aquesta merescuda reedició.

‘Salt en el temps’
Kurt Vonnegut
Males Herbes
En la darrera novel·la que va escriure, Kurt Vonnegut imaginava que la humanitat, situada l’any 2001, feia un salt enrere de deu anys en el temps. I estava condemnada a repetir tot el que havia fet en aquella dècada minut a minut, sense poder canviar res, com si tothom portés pilot automàtic. L’editorial catalana més fidel a l’autor completa la publicació de la seva obra en català.

‘Aiguagim’
Marina Sáez
Ed. Finestres
Marina Sáez es va submergir en la vida d’un grup de dones que coincidien practicant l’aiguagim en una piscina de Barcelona. D’aquí n’ha sortit aquesta història explicada en format de còmic. Hi parla de com aquella pràctica pot acabar creant un espai on les participants s’hi senten emancipades, més enllà d’estereotips (el de l’edat, entre d’altres). Una història plena de tendresa.

‘El negoci dels nadons’
Elena Crespi
Raig Verd Ed.
Des que els avenços de la ciència la van fer possible, la gestació subrogada ha estat objecte de debat, amb defensors i detractors. La psicòloga i sexòloga Elena Crespi se situa clarament entre els segons. A partir de la seva recerca, afirma que ha esdevingut una forma d’explotació del cos de la dona, amb implicacions econòmiques, que dona peu a males pràctiques i actuacions mafioses.

  • Compartir