• Compartir

Novetats editorials

13 de gener de 2023

‘El hòbbit’
J.R.R. Tolkien
La Magrana
Un clàssic de la literatura fantàstica recuperat per al català en una nova traducció de Francesc Parcerisas. Per a lectors joves que no el coneguin, o per als més grans que no s’hi hagin atrevit encara, una bona ocasió per endinsar-se en la història del hòbbit Bilbo, a qui la vida li canvia quan és reclutat pel mag Gàndalf. I emprèn la seva gran aventura amb els nans d’Èrebor.

‘La columna’
Adrien Bosc
Univers
L’any 1936, una jove Simone Weil plena d’ideals va travessar la frontera per unir-se a la Columna Durruti i lluitar contra el feixisme. Un accident li ho va impedir, però va passar uns dies a l’Espanya dels inicis de la Guerra Civil i va quedar-ne impactada per la violència. L’escriptor Adrien Bosc reconstruiex aquell viatge d’una de les més importants pensadores europees del segle XX.

‘Antiguitats’
Cynthia Ozick
LaBreu Ed.
Un dels descobriments de la tardor ha estat aquest recull de cinc contes de l’autora nord-americana d’origen bielorús Cynthia Ozick. Cinc narracions breus, cinc nouvelles on apareixen històries explicades per veus joves que posen el focus en la decadència de les estructures familiars. Son històries plenes de referències, des de les bíbliques a les mitològiques d’una gran escriptora actual.

‘Els trenta ingloriosos’
Jacques Rancière
Ed. Laertes
Des del moviment dels indignats als armilles grogues passant per occupy Wall Street i altres esclats populars. El filòsof francès Jacques Rancière, implicat des de sempre en la societat del seu present (i no només com a científic o pensador sinó com a ciutadà) analitza tres dècades de moviments socials i de les respostes que hi dona l’Estat. També el nou populisme i autoritarisme.

‘Emma, la petita dragona’
Pep Molist / Marta Cabrol
Pagès Ed.
Heu pensat mai que un drac té ales per volar, escates per nedar, potes per caminar i boca per alenar flames… i que això no deixa de ser l’expressió dels quatre elements (aire, aigua, terra i foc)? En moltes cultures, és present aquesta interpretació de la seva figura. Pep Molist i Marta Cabrol ho expliquen en un poema il·lustrat de quatre estrofes, per als més petits de la casa.

  • Compartir