• Compartir

9 Belles i Bèsties

Xevi Freixa
25 de març de 2017

Per a alguns és una de les cançons de la seva infantesa. D’altres la troben ensucrada. I, els més experts segur que en reproven la traducció espanyola, allò del “Bella y Bestia son”. Sigui com sigui, el “Tale As Old As Time” és un clàssic que la setmana passada vam tornar a sentir en motiu del remake de La Bella i la Bèstia.

Al 9Magazín tenim una secció de teatre musical, l’On Broadway, i també hem volgut recordar aquesta cançó, escrita per Howard Ashman i composada per Alan Menken. Per això us hem recopilat nou versions de la peça: nou maneres de cantar un amor que arriba inesperadament.

Comencem amb la versió dels crèdits del film, interpretada per Ariana Grande i John Legend. És a dir, dues estrelles del moment entonant el “Tale As Old As Time” en versió popie. No us fa pensar en res, això? Amb el segon vídeo, us contestem la pregunta: el 1991, també dues estrelles, Celine Dion i Peabo Bryson, van protagonitzar un videoclip amb el duet oficial de la cançó.

 

 

 

Posats a escoltar la cançó en format duet, us recomanem la versió de Disney On Broadway. En aquest canal de Youtube no només hi trobareu backstage dels espectacles de Disney en format teatral, sinó també renovades i emotives versions com aquesta de Mary Poppins o la del “Tale As Old As Time” que avui ens ocupa:

 

 

Evidentment, no ens podem descuidar la versió original. Ni més ni menys que l’actriu Angela Lansbury va ser qui posar la veu a l’adorable i maternal personatge de la tetera, Mrs Potts. Per fer-ho es va inspirar en un tipus de senyora que ella recorda de quan va créixer a Londres.

 

 

A casa nostra, també hem tingut una cara coneguda interpretant l’afable Mrs Potts. Es tracta de l’actriu Mercè Martínez. En el vídeo següent la veureu vestida de tetera i també us fareu una idea de com la pel·lícula de dibuixos animats s’ha traslladat als escenaris:

 

 

Si us heu quedat amb ganes de saber-ne més sobre la versió teatral de La Bella i la Bèstia, aquí hi teniu un petit resum que se’n va fer en el seu moment als Tony Awards. Hi veureu números que només apareixen a l’obra de teatre i el reprise de “Tale As Old As Time”, que serveix per tancar l’obra.

 

 

I què seria un recull de cançons sense el típic “One Woman Many Voices” de Youtube?

 

 

Aquí, una versió més alternativa, en acústic.

 

 

Finalment, encara que no sigui una cançó, ens ha fet gràcia compartir aquest acudit per a dissenyadors gràfics que hem trobat a les xarxes. Si no l’enteneu, ho haureu de consultar amb el vostre dissenyador gràfic de capçalera.

 

  • Compartir